Breaking News

Μητσοτάκης: Ξαφνικά στον ΣΥΡΙΖΑ ανακάλυψαν τη μείωση των φόρων

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΑΤΣΑΒΟΥ

Τροπολογία για ακύρωση της μείωσης του αφορολογήτου θα καταθέσει τη Δευτέρα στη Βουλή ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σε εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη που παραχώρησε στον ΑΝΤ1 και στον Γιώργο Παπαδάκη, ο πρόεδρος της Ν.Δ. τόνισε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ ανακάλυψε ξαφνικά την πολιτική μείωσης των φόρων, ενώ εκείνος είναι που με την υπερφορολόγηση και γονατίζοντας τη μεσαία τάξη πέτυχε τα υπερπλεονάσματα. Εγώ μιλάω για τη μείωση των φόρων εδώ και τρία χρόνια».

Εμείς καταψηφίσαμε τη σχετική νομοθετική διάταξη ενώ μόλις ανοίξει η Βουλή καταθέτουμε τροπολογία για ακύρωση της μείωσης του αφορολογήτου, δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης και κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να διαπραγματευθεί για αυτό διαβεβαιώνοντας πως η Ν.Δ. θα βάλει πλάτη: «Αρκεί να μην εννοεί ότι θα ρίξει το βάρος στους υπόλοιπους φορολογούμενους και το “μπαλάκι” στην επόμενη κυβέρνηση. Αλλιώς τον καλούμε να νομοθετήσουμε μαζί την ακύρωση της περικοπής του αφορολογήτου», είπε ο πρόεδρος της Ν.Δ.

Ερωτηθείς για το τι σκοπεύει να κάνει η Ν.Δ. με το ψηφισμένο από τον ΣΥΡΙΖΑ μέτρο που θα πλήξει από τις αρχές του 2020 ακόμη και τους χαμηλόμισθους των 600 ευρώ, είπε: «Προκαλώ εδώ και τώρα τον κ. Τσίπρα, αντί να λέει ότι επί των ημερών του δεν θα κοπεί το αφορολόγητο, να έρθει και να προσυπογράψει μια τροπολογία που θα καταθέσει η Νέα Δημοκρατία. Aν ο κ. Τσίπρας εννοεί αυτά τα οποία λέει, εγώ τον προκαλώ να πάμε μαζί να διαπραγματευτούμε τη μη μείωση του αφορολογήτου κι εγώ θα βάλω πλάτη», πρόσθεσε και έδειξε στο δημοσιογράφο το κείμενο της σχετικής τροπολογίας που έχει ήδη έτοιμο η Ν.Δ. και θα καταθέσει αμέσως μόλις ανοίξει η Βουλή, δηλαδή την προσεχή Δευτέρα.

Για το 13ο μισθό δήλωσε: «Αποτελεί κλασικό παράδειγμα fake news το πώς ο μηχανισμός του ΣΥΡΙΖΑ έβαλε στο στόμα μου λόγια που δεν έχω πει. Δεν έχω πει ποτέ ότι θέλουμε να κοπεί ο 13ος και ο 14ος μισθός στον ιδιωτικό τομέα. Το αντίθετο, εμείς έχουμε πει ότι θέλουμε ο κατώτατος μισθός να αυξάνεται σε διπλάσιο ποσοστό από εκείνο της ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας».

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. τόνισε ότι «αυτήν τη στιγμή δεν υπάρχει περιθώριο για επιστροφή της 13ης σύνταξης, υπάρχει όμως έμμεσος τρόπος να ενισχυθεί το εισόδημά τους, εάν π.χ. βρουν τα παιδιά τους δουλειά κι έτσι δεν χρειάζεται να δίνουν μέρος της σύνταξής τους για τη συντήρηση των άνεργων μελών της οικογένειας ή εάν μειωθούν οι φορολογικές επιβαρύνσεις».

Σε ό,τι αφορά τα αναδρομικά για τις περικοπές που έχουν κριθεί παράνομες, ο πρόεδρος της Ν.Δ. είπε: «Θα σεβαστώ απόλυτα τις δικαστικές αποφάσεις για τα αναδρομικά και στα πλαίσια των δημοσιονομικών περιορισμών θα δώσουμε ό,τι πρέπει στο πλαίσιο που αντέχει η ελληνική οικονομία».

«Ο κ. Τσίπρας επιμένει σε διατήρηση των υψηλών πρωτογενών πλεονασμάτων, το πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ αποτελεί ένα θέσφατο για τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος υπερφορολογώντας πολίτες και επιχειρήσεις το καταφέρνει για να δώσει μετά ψίχουλα. Παίρνει το καρβέλι και δίνει ένα αντίδωρο στους πολίτες», είπε επιτιθέμενος στον πρωθυπουργό.

Ερωτηθείς για το πόσο γρήγορα μπορεί να αλλάξει η κατάσταση στη χώρα, ο Κ. Μητσοτάκης είπε ότι «τις πρώτες μας δεσμεύσεις για μείωση των φόρων θα τις κάνουμε άμεσα, από τον Προϋπολογισμό του 2020. Οι συνομιλητές μας ξέρουν ότι μια διαφορετική πολιτική είναι αδιέξοδη για τα πλεονάσματα τα επόμενα χρόνια».

«Για το Ελληνικό δεν έχει γίνει ουσιαστικά τίποτα τα τελευταία 4 χρόνια. Τι λείπει; Δύο υπουργικές αποφάσεις και ο διαγωνισμός για το καζίνο. Θα γίνουν μέσα σε 2-3 μήνες. Οπως στον Πειραιά, δεν μπορεί το ΚΑΣ να έρχεται κατόπιν εορτής και να κηρύσσει αρχαιολογικό χώρο τη μισή πόλη. Ακούν επενδύσεις και βγάζουν σπυράκια οι άνθρωποι του ΣΥΡΙΖΑ», είπε ο κ. Μητσοτάκης, λέγοντας: «Για εμάς οι επενδύσεις αποτελούν πρώτη προτεραιότητα για τη δημιουργία καλών θέσεων εργασίας, όχι δουλειές των 400 ευρώ. Αύξηση μισθών μπορεί να γίνει και με έμμεσο τρόπο, εάν π.χ. δοθεί στήριξη στις μητέρες εργαζόμενες με την ύπαρξη παιδικών σταθμών», επεσήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Για το Ασφαλιστικό, ο πρόεδρος της Ν.Δ. είπε ότι το σχέδιο του κόμματος προβλέπει ένα σύστημα τριών πυλώνων, στο οποίο, μεταξύ πολλών άλλων, ο εργαζόμενος έχει την ευχέρεια να διαχειρίζεται ο ίδιος τα ποσά για την επικουρική του σύνταξη.

Αναφερόμενος στη συμφωνία των Πρεσπών, εστίασε στις δυνατότητες που έχει η χώρα μας με μία άλλη κυβέρνηση να αμβλύνει τις αρνητικές συνέπειες που προκύπτουν από αυτήν. «Θα προστατεύσουμε το brand Μακεδονία», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, αναφερόμενος στο μακεδονικό πολιτισμό και στα μακεδονικά προϊόντα, και επανέλαβε τη δέσμευσή του η Ν.Δ. να αναδείξει με μια μεγάλη καμπάνια ότι η πραγματική Μακεδονία είναι η ελληνική.

Σφοδρά πυρά εξαπέλυσε για τον Παύλο Πολάκη, λέγοντας πως αμέσως μόλις ανοίξει η Βουλή θα καταθέσει πρόταση μομφής και τόνισε ότι η τελευταία επίθεση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας στον Στέλιο Κυμπουρόπουλο ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. «Ολος ο πολιτικός βίος του κ. Πολάκη είναι χυδαίος, προσβλητικός και τολμώ να πω και φασιστικός», είπε, ενώ επανέλαβε ότι η κάλυψη που παρέχει ο πρωθυπουργός στον υπουργό του αποδεικνύει ότι Τσίπρας και Πολάκης είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος.

«Ο κ. Τσίπρας είχε συγκεκριμένες επιλογές. Θα μπορούσε να αποπέμψει τον κ. Πολάκη. Θα μπορούσε να αφήσει να συζητηθεί η πρόταση μομφής κατά του κ. Πολάκη, με το ρίσκο φυσικά ο κ. Πολάκης να αποπεμφθεί από την κυβέρνηση, διότι είναι πολύ μόνος του ο κ. Τσίπρας σε αυτήν την υπόθεση. Είναι ξεκάθαρο ότι η μεγάλη πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ απορρίπτει αυτές τις λογικές, γι’ αυτό και μετατρέπει ο κ. Τσίπρας την πρόταση μομφής σε πρόταση εμπιστοσύνης. Ετσι όμως παίρνει πάνω του τον κ. Πολάκη και ταυτίζει και όλη την κυβέρνησή του με τον κ. Πολάκη. Εμείς στη Βουλή δεν θα μιλήσουμε βέβαια μόνο για τον κ. Πολάκη».

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου

Δείτε επίσης

Copy link
Powered by Social Snap