Στουρνάρας έξω από το Μαξίμου: Τι είπε για Deutsche Bank και αξιολόγηση

30/09/16 • 18:36 | UPD 30/09/16 • 19:59

Ο πρόεδρος της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου, έκανε δηλώσεις στους δημοσιογράφους τονίζοντας πως έλαβε τις διαβεβαίωσεις του κ. Τσίπρα πως η αξιολόγηση αναμένεται να κλείσει πολύ σύντομα.

Επίσης, αναφέρθηκε στα σενάρια που επικρατούν για κατάρρευση της Deutsche Bank και εμφανίστηκε καθησυχαστικός λέγοντας πως δεν πιστεύει σε ένα τέτοιο σενάριο αλλά ακόμα και αν επαληθευτεί είναι κάτι διαχειρίσιμο.

Συγκεκριμένα:

Για τους φόβους που επικρατούν αναφορικά με την κατάρρευση της Deutsche Bank τόνισε: «Το ελληνικό και το διεθνές οικονομικό σύστημα είναι προστατευμένα. Έχουμε στα χέρια μας εργαλεία που δεν είχαμε πριν κάποια χρόνια. Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Δεν πιστέψω ότι θα υπάρξει κάποια αρνητική εξέλιξη αλλά ακόμα κι αν υπάρξει μπορούμε να προστατευτούμε».

Για το θέμα της Τράπεζας Αττικής αρκέστηκε να πει: «Οι εξελίξεις είναι θετικές. Η νέα διοίκηση της τράπεζας έχει την απόλυτη στήριξη της Τράπεζας της Ελλάδος».

Τέλος, αναφορικά με την αξιολόγηση είπε: «Ο Πρωθυπουργός με διαβεβαίωσε πως η αξιολόγηση θα κλείσει το συντομότερο δυνατό. Άλλωστε αυτό είναι και η προϋπόθεση για την καλύτερη πορεία των τραπεζών».

Copy link
Powered by Social Snap