Το Μαξίμου στη γραμμή της Χρυσής Αυγής – Non Paper δείχνει «πολιτική» την δίκη της

22/04/19 • 08:59 | UPD 22/04/19 • 10:04

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ

Σε μία απίστευτη όσο και επικίνδυνη γκάφα, για την οποία πρέπει άμεσα να δοθούν διευκρινίσεις, οδηγήθηκε το Μαξίμου, χαρακτηρίζοντας επισήμως πολιτική δίκη, τη δίκη των εγκληματιών της Χρυσής Αυγής.

Μη λογαριάζοντας τίποτε μπροστά στο μένος της ψηφοθηρίας και της μικροκομματικής λογικής και στην προσπάθειά τους να εμφανίσουν τη Ν.Δ. ως συμπλέουσα δύναμη με τους φασίστες και νεοναζιστές μήπως και κερδίσουν λίγες ψήφους, η κυβέρνηση υιοθέτησε το πλέον απαράδεκτο επιχείρημα όλων των μελών της Χρυσής Αυγής που διώχθηκαν, ότι δήθεν η δίωξή τους είναι πολιτική και οι ίδιοι είναι πολιτικοί κρατούμενοι! Υιοθέτησε δηλαδή επισήμως, με τον πλέον επιφανειακό, αφελή και επικίνδυνο τρόπο, την προσπάθεια των μελών της Χρυσής Αυγής να αποποιηθούν τις εγκληματικές ενέργειες για τις οποίες κατηγορούνται και δικάζονται επί τέσσερα χρόνια.

«Η σύζυγος του πρωθυπουργού επέλεξε να παραβρεθεί στο ακροατήριο μιας από τις πιο σημαντικές πολιτικές δίκες στη χώρα μας μετά τη Μεταπολίτευση…», μας ενημέρωνε την περασμένη Παρασκευή, με non paper, το Μαξίμου για την επίσκεψη της συζύγου του πρωθυπουργού στην αίθουσα του δικαστηρίου, τη συνάντησή της με τη μητέρα του δολοφονημένου Παύλου Φύσσα κ.λπ.

Το ερώτημα είναι απλό: Νέοι και άπειροι ή παλαιοί και έμπειροι, οι συντάκτες της κυβερνητικής ανακοίνωσης δεν είχαν ακούσει το 2012 και το 2013, λίγο μετά τη σύλληψη και την προφυλάκισή τους, τα στελέχη της Χρυσής Αυγής προκειμένου να πείσουν την κοινή γνώμη ότι δεν έκαναν αυτά που κατηγορούνται πως έκαναν, να μιλούν για πολιτική δίκη και οι ίδιοι να δηλώνουν πολιτικοί κρατούμενοι; Δε γνώριζαν ότι αυτό ήταν το πλέον βασικό επιχείρημα της Χρυσής Αυγής, ώστε να αντιμετωπιστούν όχι ως εγκληματική οργάνωση αλλά ως δήθεν πολιτικό κόμμα και τα στελέχη τους ως δήθεν πολιτικά στελέχη που διώκονται για τις ιδέες τους;

Δεν είχαν ακούσει τον Μιχαλολιάκο, τον Κασιδιάρη, τον Παππά, τον Λαγό να δηλώνουν «πολιτικοί κρατούμενοι»;

«Επειδή όμως ξέρω ότι είμαι ολοκάθαρος και ότι διώκομαι μόνο για πολιτικούς και ιδεολογικούς λόγους, θα σας δηλώνω διαρκώς ότι δεν σέβομαι τις παράνομες αποφάσεις σας και δεν έχω για τίποτα να απολογηθώ», δήλωνε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής και κατηγορούμενος Δημήτρης Λαγός στις 17 Δεκεμβρίου του 2013.
Τα στελέχη της Χρυσής Αυγής είναι οι μόνοι που θα δηλώνουν ικανοποιημένοι από την κυβερνητική ανακοίνωση περί «πολιτικής δίκης» της Χρυσή Αυγής και η κυβερνητική αυτή τοποθέτηση είναι κρίσιμη για τη συνέχεια της δίκης, για τη συνέχεια της δημοκρατίας να διευκρινιστεί άμεσα από το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.

Είναι γνωστό ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «έπαιξε» προεκλογικά το παιχνίδι «Μνημόνιο έναντι αντιμνημονίου» συμμαχώντας με τη Χρυσή Αυγή, χωρίς να ενοχλείται για τη σύμπλευση με τους νεοναζιστές. Είναι επίσης αλήθεια ότι και μετεκλογικά «έκλεισε» αρκετές φορές το μάτι στη Χρυσή Αυγή ακόμα και ως κυβέρνηση εντός και εκτός Βουλής. Είτε στις κοινές επισκέψεις βουλευτών τους σε περιοχές της Ελλάδας είτε ψηφίζοντας από κοινού το σχέδιο νόμου για την απλή αναλογική ή το διορισμό της κ. Θάνου στην Ανεξάρτητη Αρχή της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Εχει όμως πολύ μεγάλη σημασία, σήμερα, που η δίκη των μελών της εγκληματικής οργάνωσης είναι ακόμα σε εξέλιξη και ανεξάρτητα από την πολιτική, ιδεολογική και προεκλογική αντιπαράθεση με τη Ν.Δ., η κυβέρνηση να αφαιρέσει από το στόμα των διωκόμενων μελών της Χρυσής Αυγής το επιχείρημα που η ίδια υιοθέτησε και νομιμοποίησε. Ο,τι η δίκη τους είναι πολιτική και «μάλιστα μία από τις μεγαλύτερες πολιτικές δίκες της Μεταπολίτευσης» και οι ίδιοι είναι πολιτικοί κρατούμενοι, όπως έγραφαν οι συντάκτες του non paper του Μαξίμου την περασμένη Παρασκευή. Δύο ημέρες πριν από τη συμπλήρωση 52 χρόνων από την επιβολή της χούντας…

Από την έντυπη έκδοση

Copy link
Powered by Social Snap