«Δεν είναι ώρα για αποχή»

Αφετηρία αλλαγής η 26η Μαΐου για την ΝΔ – Τα διλήμματα που θέτει ο Κυριάκος Μητσοτάκης

21/04/19 • 08:57 | UPD 21/04/19 • 08:57

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ

ΜΟΤΟ 2«Δεν είναι ώρα για αποχή. Η αποχή δίνει τη δυνατότητα σε κάποιους άλλους να αποφασίζουν γι’ αυτούς (…). Και δεν πρέπει σε καμία περίπτωση αυτό να το επιτρέψουμε», επισημαίνει ο πρόεδρος της Ν.Δ.

Ενα εκλογικό αποτέλεσμα που να μην αφήνει καμία αμφιβολία ότι έρχεται η μεγάλη πολιτική αλλαγή αποτελεί τον βασικό στόχο που θέτει η Ν.Δ. για την 26η Μαΐου. Ο στόχος αυτός προσδιορίζεται με σαφήνεια και από τον ίδιο τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο οποίος μιλά στις περιοδείες του για ένα αποτέλεσμα το βράδυ των ευρωεκλογών «που θα γράψει τους τίτλους τέλους του δράματος του κ. Τσίπρα».

Στην Πειραιώς προσδοκούν ένα ποσοστό της Ν.Δ. και μία διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ που θα σηματοδοτούν πολιτικές εξελίξεις. Και δεν κρύβουν ότι βλέπουν την κάλπη της Ν.Δ. ως τη «μεγάλη κοίτη στην οποία θα έρθουν και θα συνενωθούν πολιτικά ρυάκια από διάφορες ιδεολογικές κατευθύνσεις».

Τα μηνύματα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προς τους πολίτες θα είναι πολλαπλά στην πορεία προς τις εκλογές: Να τιμωρηθούν ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ για τους φόρους, τα ψέματα, αλλά και την επιζήμια συμφωνία των Πρεσπών. Να δοθεί ταυτόχρονα θετική ψήφος στη Ν.Δ., η οποία είναι η πιο συνεπής δύναμη που μπορεί να δώσει μάχη για την Ελλάδα στην Ευρώπη. Ως σημαντικό πλεονέκτημα θεωρεί και το γεγονός ότι διαθέτει το καλύτερο ευρωψηφοδέλτιο και δεν είναι τυχαίο ότι ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε να κάνουν οι πολίτες τη σύγκριση με τα ευρωψηφοδέλτια όλων των άλλων κομμάτων. «Θα αντιληφθείτε γιατί έχουμε δίκιο όταν λέμε ότι δεν είμαστε όλοι το ίδιο», τονίζει χαρακτηριστικά.

Βασική επιδίωξη της Ν.Δ. συνιστά η απόλυτη συσπείρωση και για τον λόγο αυτόν το μήνυμα για πανστρατιά των δυνάμεών της θα είναι διαρκές. Η Πειραιώς καθιστά, μάλιστα, σαφές ότι ακόμη και σε περιπτώσεις όπου μπορεί να υπάρχουν διαφορετικές επιλογές σε επίπεδο δήμων, αυτές πρέπει να μείνουν μακριά από την κάλπη των ευρωεκλογών. Σε αυτή την κατεύθυνση είναι και το εσωκομματικό μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη: «Σε καμία περίπτωση δεν θέλω και δεν μπορώ να επιτρέψω οι όποιες εσωτερικές έριδες, διαφωνίες – θεμιτές και κατανοητές που αφορούν στα δημοτικά- να έχουν επιπτώσεις στην εθνική κάλπη και στην κάλπη των ευρωεκλογών. Εκεί πάμε όλοι ενωμένοι σαν μία γροθιά».

Στόχο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποτελεί και η επιστροφή παλιών ψηφοφόρων που στις τελευταίες εκλογές ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ. Στην Πειραιώς εκτιμούν ότι αυτό επιτυγχάνεται ήδη σε πολύ μεγάλο βαθμό, καθώς παρατηρείται ισχυρό ρεύμα μετακίνησή τους προς τη Ν.Δ. μετά την εμπειρία από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και από τον «μακροβιότερο μνημονιακό πρωθυπουργό».

Διαβάστε περισσότερα στην έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής 

 

Copy link
Powered by Social Snap