«Αξίζουμε καλύτερα»

Ο Μητσοτάκης έστειλε μήνυμα νίκης – «Μητέρα των μαχών» οι ευρωεκλογές

15/04/19 • 11:03 | UPD 15/04/19 • 11:35

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ

Αξίζει να σημειωθεί η αναφορά που έκανε ο κ. Μητσοτάκης στην νέα γενιά. Απευθύνθηκε σε αυτήν με στίχους γνωστού τραγουδιού που έχει ερμηνεύει ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου.

Με αέρα αισιοδοξίας, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση παρουσίασης των υποψηφίων ευρωβουλευτών της ΝΔ στο κέντρο πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να δίνει το σύνθημα της νίκης «αξίζουμε καλύτερα».

Το κλίμα εντός και εκτός της αίθουσας ήταν πανηγυρικό. Σύσσωμη η ΝΔ που έδωσε το «παρών» στην εκδήλωση ήθελε να στείλει το μήνυμα ετοιμότητας και ενότητας. Χαρακτηριστικό είναι πως για πρώτη φορά μετά από καιρό, κανένα από τα στελέχη και τους φίλους του κόμματος δεν έδειχνε την «κόπωση» που εμφανιζόταν το προηγούμενο διάστημα, που προκαλείτο από το παρατεταμένο κλίμα προεκλογικής παραφιλολογίας.

Παράλληλα εμφανές ήταν πως τα «πηγαδάκια» πριν την έναρξη της ομιλίας υπήρχαν, αλλά με συνεχείς ανανεώσεις, κάτι που δηλοί πως η ζύμωση και συνεργασία υπερίσχυσε της όποιας προσωπικής φιλοδοξίας και καχυποψίας. Αυτό που γινόταν άμεσα αντιληπτό περιδιαβαίνοντας στον χώρο υποδοχής, αλλά και το προαύλιο του Κέντρου Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος, ήταν η καθολική αποδοχή της αξίας του ευρωψηφοδελτίου.

Το ευρωψηφοδέλτιο, όπως λένε χαρακτηριστικά στην Πειραιώς, είναι προπομπός του τι θα ακολουθήσει. «Περιμένετε να δείτε και το Επικρατείας. Με αυτές τις κινήσεις δείχνουμε πώς θέλουμε να κυβερνήσουμε την Ελλάδα», είπε στο EleftherosTypos.gr, υψηλόβαθμο στέλεχος της ΝΔ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την ομιλία του, στο τέλος της παρουσίας, περισσότερες από μία φορές εξήρε την αξία του ευρωψηφοδελτίου. Κάλεσε δε όχι μόνο τους παρευρισκομένους στην ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα, αλλά και όλους τους Έλληνες να το συγκρίνουν με οποιοδήποτε ευρωψηφοδέλτιο οποιουδήποτε κόμματος.

Αξίζει να σημειωθεί η αναφορά που έκανε ο κ. Μητσοτάκης στην νέα γενιά. Απευθύνθηκε σε αυτήν με στίχους του γνωστού τραγουδιού που έχει ερμηνεύει ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, «φοβάμαι όλα αυτά που θα γίνουν για μένα χωρίς εμένα». Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τόνισε πως οι νέοι δεν χρειάζεται να φοβούνται για όσα συμβούν σε αυτούς, εάν συμμετέχουν οι ίδιοι στην «μητέρα των μαχών».

Αυτοί είναι οι  42 υποψήφιοι ευρωβουλευτές

Επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου είναι ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης ενώ μεταξύ των υποψηφίων είναι ο δήμαρχος Σάμου Μιχάλης Αγγελόπουλος, ο δικηγόρος Γιάννης Ανδρουλάκης, η φιλόλογος και στέλεχος του Μητρώου Τόνια Αράχωβα, ο επιχειρηματίας ‘Αγης Βερούτης, το στέλεχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Νίκος Γιαννής, η Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου, η Ελίζα Βόζεμπεργκ, ο πρώην ευρωβουλευτής Μανώλης Μαυρομμάτης, ο πρώην δήμαρχος και υφυπουργός Βασίλης Μιχαλολιάκος, η ηθοποιός Πέγκυ Σταθακοπούλου, η πρώην ευρωβουλευτής Νίκη Τζαβέλλα, η οινοπαραγωγός Μαίρη Τριανταφυλλοπούλου, ο σεισμολόγος ‘Ακης Τσελέντης και ο διευθύνων σύμβουλος της XRTC Business Consultants Γιώργος Ξηραδάκης και ο Γιώργος Αμυράς.

Επίσης, στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ περιλαμβάνονται οι Λευτέρης Βαρουξής, Αγης Βερούτης, Καλυψώ Γούλα, Νίκος Γιαννής, Κώστας Δέρβος, Νικόλαος Δούκας, Παύλος Ελευθεριάδης, Θοδωρής Καλαμπόκης, Στέλιος Κυμπουρόπουλος, Ελισάβετ Κυρίτση, Χιουμεϊρά Αχμέτ Ογλού, Τέτα Διαμαντοπούλου, Θεόδωρος Ζαγοράκης, Δημήτρης Καιρίδης, Μανώλης Κεφαλογιάννης, Γιώργος – Σταύρος Κρεμλής, Γεώργιος Κύρτσος, Βασιλική Λαζαράκου, Αλέξανδρος Π. Μαλλιάς, Αικατερίνη Μάρκου, Μιχάλης Μασουράκης, Δημήτρης Μελάς, Βασίλης Μιχαλολιάκος, Αφροδίτη Μπλέτα, Γιώργος Ξηραδάκης, Γιάννης Παϊδας, Ελένη Παναγιωταρέα, Κλεοπάτρα Σαραντάκου Βογιατζάκη, Μαρία Σπυράκη, και Βίκυ Φλέσσα.

Για να δείτε αναλυτικά το προφίλ  των υποψηφίων πατήστε εδώ

Copy link
Powered by Social Snap