Φίλης: Μειοψηφικές οι αντιδράσεις για τα θρησκευτικά

28/09/16 • 17:05 | UPD 28/09/16 • 17:05

Δεν πρόκειται να κάνει πίσω στο ζήτημα των θρησκευτικών ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης όπως τόνισε στην ομιλία που έκανε στη Βουλή. «Δεν πρόκειται για σύγκρουση Πολιτείας και Εκκλησίας. Γιατί δε θα κέρδιζε καμία πλευρά, δε θα κέρδιζε ο λαός» είπε ο κ. Φίλης και ανακοίνωσε πως δεν κάνει πίσω αναιρώντας την αίσθηση που είχε δημιουργηθεί.

«Τα νέα προγράμματα διδάσκονται πιλοτικά εδώ και τρία χρόνια. Θα εφαρμοστούν και θα αξιολογηθούν φέτος ώστε του χρόνου να έχουμε και τα νέα βιβλία. Δεν είναι η πρώτη φορά που η Εκκλησία εκφράζει αντιρρητικό λόγο. Την ευθύνη την έχει η Πολιτεία. Το σχολείο είναι κοσμικό και ανεξίθρησκο. Δεν είναι μόνο θέμα αρχής αλλά και πραγματικότητας της σύγχρονης πολυπολιτισμικής τάξης», τόνισε ο υπουργός Παιδείας.

«Δεν έχω διαβάσει την επιστολή του Αρχιεπισκόπου, αλλά ρωτώ: γιατί αντιδρά; Δεν είναι η πρώτη φορά. Θέλει να έχει λόγο.Αλλά δεν επιμένει, γιατί οι αλλαγές είναι ώριμες. Μπορεί να αντιδρούν οι έξαλλοι, αλλά όχι η πλειοψηφία. Θυμίζω την περιπέτεια με τις ταυτότητες, τον πολιτικό γάμο, τις αμβλώσεις, τα δικαιώματα στους Ιεχωβάδες», συνέχισε ο κ. Φίλης.

Τέλος, για την εκπαίδευση των προσφύγων είπε: «Είναι ευθύνη της Πολιτείας, θέλουμε τα παιδιά στα σχολεία και όχι σε γκέτο, όχι στον ρατσισμό. Ξεκινάμε τις τάξεις υποδοχής το απόγευμα».