Αποφασισμένος για μετωπική σύγκρουση πάει στην Βουλή ο Μητσοτάκης

28/09/16 • 10:25 | UPD 28/09/16 • 10:25

Αποφασισμένος για μετωπική σύγκρουση με τον Αλέξη Τσίπρα πηγαίνει σήμερα, Τετάρτη στην Βουλή ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στην πρώτη πολιτική αντιπαράθεση Κυβέρνησης-αντιπολίτευσης μετά το βήμα της ΔΕΘ ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μησοτάκης  θα παρουσιάσει το βασικό περίγραμμα των θέσεών του για την Παιδεία, αφού προηγουμένως καταδικάσει τις διατάξεις του Νίκου Φίλη ως «αναχρονιστικές».

Δεν θα μείνει όμως εκεί αλλά θα καταγγείλει την Κυβερνητική πολιτική αναπτύσσοντας παράλληλα το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας για την έξοδο της χώρας από την κρίση.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ., έλεγαν συνεργάτες του, δεν σκοπεύει να εστιάσει την αντιπαράθεση στην υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών, παρότι σχετικές αναφορές θα υπάρξουν και, όπως σημείωναν, «θα σηκώσει το γάντι του Αλέξη Τσίπρα».

Σε ότι αφορά την συζήτηση για την Παιδεία πηγές της Πειραιώς έλεγαν ότι ο κ. Μητσοτάκης θα επαναλάβει, όπως προϊδέασε κατά τη συνάντησή του με τους προέδρους και τους αναπληρωτές προέδρους των Συμβουλίων των ΑΕΙ, την πρόθεσή του να αποκαταστήσει τον νόμο Διαμαντοπούλου και να στηρίξει τη δημόσια Παιδεία για όλους τους Eλληνες «χωρίς αστερίσκους».