Παππάς: Προσωρινός υπερθεματιστής ο Σαββίδης και θα ελεγχθεί

26/09/16 • 14:09 | UPD 26/09/16 • 14:09

Διαβεβαιώσεις πως η διαδικασία για τις τηλεοπτικές άδειες θα προχωρήσει κανονικά, μετά τις εξελίξεις με τον Ι. Καλογρίτσα, έδωσε ο υπουργός Επικρατείας.

Ο Νίκος Παππάς ανέφερε ότι «ο επιλαχών επειδή έχει καταρτιστεί ο πίνακας των επιλαχόντων οι οποίοι κατατάσσονται με τη σειρά των προσφορών τις οποίες έχουν καταθέσει σε οποιαδήποτε φάση της διαγωνιστικής διαδικασίας, μπαίνει ο πρώτος επιλαχών και ανακηρύσσεται προσωρινός υπερθεματιστής. Γίνεται ο έλεγχος των οικονομικών στοιχείων όταν ολοκληρωθεί ο έλεγχος ορίζεται ως οριστικός υπερθεματιστής και καλείται να καταβάλει το τίμημα».

Σε ερώτηση των δημοσιογράφων από τα «Παραπολιτικά FM» για το αν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία για τους υπόλοιπους τρεις που κατέβαλαν την πρώτη δόση απάντησε: «Υπάρχει η εκκρεμότητα των προδικαστικών προσφυγών. Θα κρίνει η επιτροπή μέσα στα προβλεπόμενα και μόλις ολοκληρωθεί αυτό θα προχωρήσουμε στην έκδοση των αδειών».

Για το ενδεχόμενο να πάρει παράταση η τέταρτη άδεια μετά τις εξελίξεις είπε οτι «οι διαδικασίες οι γραφειοκρατικές για τις υπόλοιπες άδειες δεν σταματούν ούτε καθυστερούν. Εδώ αποδεικνύεται ότι καταρχήν έχουμε οργανώσει μια διαδικασία η οποία έχει δικλείδες ασφαλείας σε όλα τα επίπεδα και σε όλες τις φάσεις και δεύτερον νομίζω έχει αρχίσει να γίνεται λίγο αστεία η επιλογή κυρίως της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε σχέση με τον τρόπο που πολιτεύεται γύρω από το συγκεκριμένο ζήτημα. Αυτή τη στιγμή είμαστε σε μια φάση όπου έχουνε καταβληθεί τα χρήματα για την πρώτη δόση από τους τρεις πρώτους υπερθεματιστές».