Αδειάζουν τον Φίλη για τα Θρησκευτικά οι ΑΝ.ΕΛ.

«Σχίσμα» στην κυβέρνηση από τον… ιερό πόλεμο

26/09/16 • 07:19 | UPD 26/09/16 • 07:19

Μαίνεται ο πόλεμος για το μάθημα των Θρησκευτικών, με τις διαρροές να δείχνουν διχασμό από την πλευρά της κυβέρνησης για την κόντρα μεταξύ του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη και της Εκκλησίας.

Παρά τις πληροφορίες που εμφανίζουν τον Αλέξη Τσίπρα να «αδειάζει» τον κ. Φίλη, ο δεύτερος, σύμφωνα με το «Βήμα», σημειώνει ότι οι ενέργειές του είναι συμφωνημένες απόλυτα με τον πρωθυπουργό και ότι δεν θα κάνει πίσω.

Βέβαια, ο υπουργός φαίνεται τις τελευταίες μέρες να παλεύει να ηρεμήσει τα πνεύματα χωρίς αποτέλεσμα. Παρά το επιχείρημα περί ευθύνης αποκλειστικά της Πολιτείας για τον τρόπο διδασκαλίας των Θρησκευτικών που επαναλαμβάνει σε κάθε ευκαιρία, ο κ. Φίλης έχει καλέσει σε συνάντηση τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, όμως από την Αρχιεπισκοπή δεν φαίνεται να υπάρχει θέληση για διάλογο, τουλάχιστον μέχρι τις αρχές Οκτώβρη που θα ξεκινήσει τις εργασίες της η Ιερά Σύνοδος.

Και η αναπληρώτρια υπουργός Σία Αναγνωστοπουλου επιχείρησε να υποβαθμίσει το θέμα των Θρησκευτικών σημειώνοντας ότι «δεν υπάρχει κανένας λόγος διαμάχης ανάμεσα στην Εκκλησία και την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας για το μάθημα. Υπερασπίστηκε, μάλιστα, τον κ. Φίλη σημειώνοντας ότι κανένας υπουργός δεν αποφασίζει από μόνος τους το περιεχόμενο των σχολικών βιβλίων.

ΕΛΠΙΔΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗ

eoikonomidi@e-typos.com

Διαβάστε περισσότερα στην έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου  που κυκλοφορεί