Μήνυμα Μητσοτάκη από τη Θράκη: Έρχεται μέσα στο 2019 η μεγάλη πολιτική αλλαγή

16/03/19 • 09:41 | UPD 16/03/19 • 09:41

Newsroom eleftherostypos.gr

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην εικόνα «εγκατάλειψης», που, όπως είπε, συνάντησε κατά την άφιξή του στη Ροδόπη και τη «γενικότερη αίσθηση απαισιοδοξίας και έλλειψης οποιoυδήποτε οραματικού σχεδίου για την ανάπτυξη της περιοχής»,

Πεπεισμένος για «τη μεγάλη πολιτική αλλαγή» που θα συντελεστεί το 2019 εμφανίστηκε από τη Θράκη ο πρόεδρος της Ν.Δ. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έγινε δεκτός με ενθουσιασμό από τους κατοίκους των χωριών Σάπες, Φιλλύρα, Ηλιόπετρα, Γεννησέα και Εχίνος κατά τη διάρκεια της χθεσινής περιοδείας του σε Ροδόπη και Ξάνθη.

«Η Θράκη θα είναι η πρώτη ωφελημένη από τις πολιτικές ανάπτυξης της Ν.Δ.», δήλωσε ο πρόεδρος της Ν.Δ. κατά την επίσκεψή του στις Σάπες Ροδόπης. «Είμαι εδώ για να μεταφέρω με την παρουσία μου το μήνυμα της μεγάλης πολιτικής αλλαγής, η οποία θα έρθει στη χώρα εντός του 2019. Μια πολιτική αλλαγή, η οποία είναι απολύτως απαραίτητη και εδώ πέρα, για τη Ροδόπη και τη Θράκη», δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. αναφέρθηκε στην εικόνα «εγκατάλειψης», που, όπως είπε, συνάντησε κατά την άφιξή του στη Ροδόπη και τη «γενικότερη αίσθηση απαισιοδοξίας και έλλειψης οποιoυδήποτε οραματικού σχεδίου για την ανάπτυξη της περιοχής», τονίζοντας ότι «ο πληθυσμός μειώνεται, η οικονομική δραστηριότητα μειώνεται και αυτή». Και πρόσθεσε: «Η Θράκη θα είναι η πρώτη ωφελημένη από τις πολιτικές ανάπτυξης της Ν.Δ. Πολιτικές οι οποίες έχουν στο επίκεντρό τους τη μείωση της φορολογίας, την τόνωση των επενδύσεων και τη δημιουργία πολλών, καλά πληρωμένων, θέσεων απασχόλησης». Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι, παρά τα προβλήματα της «έντονης ανεργίας και των κοινωνικών ανισοτήτων», η Θράκη έχει «σημαντικά αναξιοποίητα συγκριτικά πλεονεκτήματα», τα οποία κεντρική εξουσία και Αυτοδιοίκηση μπορούν να συνεργαστούν για να τα αναδείξουν.
«Θα εξηγήσουμε πώς το κεντρικό κράτος, η κεντρική εξουσία, η περιφερειακή διοίκηση μπορούν να δουλέψουν από κοινού για να μπορέσουμε να ξαναδώσουμε ζωή στην όμορφη ακριτική Θράκη, για το πώς οι Θρακιώτες και ειδικά οι νέοι Θρακιώτες θα έχουν κίνητρο και λόγο για να μείνουν στον τόπο τους και να κάνουν τη ζωή τους καλύτερη εδώ πέρα στη Θράκη».

Ο κ. Μητσοτάκης, συνοδευόμενος από το γραμματέα της Ν.Δ., Λευτέρη Αυγενάκη, το δήμαρχο Μαρωνείας-Σαπών, Γιάννη Σταυρίδη, τον πρώην υπουργό, Ευρυπίδη Στυλιανίδη, τον υποψήφιο περιφερειάρχη, Χρήστο Μέτιο, αυτοδιοικητικούς, στελέχη και μέλη της Ν.Δ., περιηγήθηκε στη λαϊκή αγορά στο κέντρο των Σαπών και μίλησε με πωλητές και με πελάτες ενώ ενημερώθηκε για τα τοπικά ζητήματα και προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή.

Ενημερώθηκε για το κλείσιμο του τοπικού υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας και μάλιστα κοντοστάθηκε μπροστά από τα κατεβασμένα ρολά του κτιρίου όπου στεγαζόταν. Ακουσε με προσοχή τις προτάσεις των κατοίκων για την ενίσχυση της περιοχής τόσο στον αγροτοδιατροφικό τομέα όσο και για την επιχειρηματικότητα, ενώ αρκετοί επιχειρηματίες του παρουσίασαν εν συντομία τις ιδέες τους για την ανάπτυξη της περιοχής, όπως για παράδειγμα τη στήριξη των αιολικών πάρκων αλλά και την ενίσχυση του τοπικού Βιοτεχνικού Πάρκου.

Νωρίτερα επισκέφθηκε εμπορικά καταστήματα, καφετέριες και καφενεία, όπου ήπιε καφέ, μίλησε με ιδιοκτήτες και με πελάτες και αντάλλαξε χειραψίες και ευχές με πολίτες. Το βράδυ πραγματοποίησε ομιλία στην Ξάνθη.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου

Copy link
Powered by Social Snap