Γερουλάνος: Αφαιρούμε τα εμπόδια από το πεζοδρόμιο με 10.000 νέες θέσεις πάρκινγκ για μηχανές

15/03/19 • 16:53 | UPD 26/03/19 • 11:33

Newsroom eleftherostypos.gr

«Εμείς θέλουμε έναν Δήμο που δε θα μπατάρει και θα ρίξουμε το βάρος μας σε όλες τις γειτονιές», είπε ο κ. Γερουλάνος.

«Δεσμευόμαστε για 10.000 νέες θέσεις παρκαρίσματος για τα μηχανάκια, έτσι ώστε να φύγουν από τα πεζοδρόμια. Αλλά αυτό που κάνει επίσης μια πολύ μεγάλη ζημιά και το παραβλέπουμε πολύ συχνά, είναι τα εμπόδια στα πεζοδρόμια που βάζει ο ίδιος ο Δήμος, οι ίδιες οι δημόσιες Υπηρεσίες ή οι ΔΕΚΟ, όπως είναι για παράδειγμα οι τηλεφωνικοί θάλαμοι που δεν χρησιμοποιούνται πια, κολώνες που είχαμε βάλει στους Ολυμπιακούς Αγώνες για κάμερες που δεν χρησιμοποιούνται ή κάποια συστήματα παρκαρίσματος στα οποία έχουμε βάλει ταμπέλες» δήλωσε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, Παύλος Γερουλάνος.

«Όλα αυτά προσθέτουν στο χάος των πεζοδρομίων που πρέπει να καθαριστεί την επόμενη μέρα το πρωί. Σε κάθε περίπτωση, αυτό που έχω πει είναι ότι δεν θα ζητήσω τίποτα από το δημότη που δεν θα κάνω πρώτα εγώ σαν Δήμαρχος. Και το πρώτο που θα κάνω, είναι να καθαρίσω τουλάχιστον τα πεζοδρόμια από τις παρεμβάσεις που κάνει το Δημόσιο, η Δημοτική Αρχή και οι ΔΕΚΟ και μετά να ζητήσω και από τους υπόλοιπους Αθηναίους να καταλάβουν ότι αυτή η πόλη πρέπει να είναι για όλους μας και όχι μόνο για κάποιους από εμάς», επεσήμανε ο κ. Γερουλάνος μιλώντας στο Kontra.

«Για την παράταξή μας είναι θέμα πρωταρχικής σημασίας το πώς θα διανεμηθούν τα χρήματα που έχει ο Δήμος. Συνήθως αυτά τα χρήματα πέφτουν όλα προς τη μια μεριά της Αθήνας, δεν πέφτουν κάτω από την Πειραιώς, δεν πέφτουν κάτω από τις γραμμές του τρένου. Αυτό θέλουμε να το αλλάξουμε. Γιατί με τη δικαιολογία ότι φτιάχνουμε την τουριστική Αθήνα, ουσιαστικά κάποιοι φτιάχνουν την Αθήνα των φίλων τους. Και αυτό που πρέπει να κάνουμε, είναι να δούμε ότι υπάρχει μια πάρα πολύ σημαντική Αθήνα από την άλλη μεριά, μια πόλη με μεγάλες προοπτικές και μια πόλη η οποία με λίγα χρήματα φέρνει μεγάλο αποτέλεσμα. Εμείς θέλουμε έναν Δήμο που δε θα μπατάρει και θα ρίξουμε το βάρος μας σε όλες τις γειτονιές», επεσήμανε.

«Όταν πρωτοήρθε το Airbnb, έδωσε μια ένεση ανάπτυξης σε μια πόλη η οποία μαράζωνε και πολύς κόσμος το βρήκε ως αποκούμπι για να βγάλει ένα έξτρα εισόδημα. Όμως είναι άλλο το Airbnb όπου νοικιάζεις τρεις μήνες το σπίτι σου και το χρησιμοποιεί κάποιος στις διακοπές σου, είναι άλλο να έχεις ένα μικρό διαμέρισμα που σου έχουν αφήσει οι γονείς σου και να το αξιοποιείς για Airbnb και είναι άλλο να αγοράζεις μια πολυκατοικία ή ένα παλιό γκαράζ για να το κάνεις Airbnb. Κακά τα ψέματα, για κάποιους το Airbnb είναι πλέον μια βιομηχανία. Σε αυτή τη βιομηχανία πρέπει να μπουν κανόνες. Οι κανόνες που θα μπουν, πρέπει να είναι τέτοιοι έτσι ώστε πρώτον να μην αλλοιώνουν τη γειτονιά και δεύτερον η ανάπτυξη που δημιουργεί αυτή η βιομηχανία, να είναι μοιρασμένη ισόρροπα σε όλη την Αθήνα», είπε ο κ. Γερουλάνος.

Copy link
Powered by Social Snap