Ασημακοπούλου: Κατέρρευσε το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς

23/09/16 • 11:21 | UPD 23/09/16 • 11:21

Για κατάρρευση του «ηθικού πλεονεκτήματος της Αριστεράς», καθώς και του «μύθου ότι αν ερχόταν η Αριστερά θα είχε χέρια καθαρά και θα μπορούσε να διαχειριστεί την κατάσταση αλλιώς» έκανε λόγο η βουλευτής Β’ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM».

«Το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς ήταν ο μύθος ότι […] θα προστάτευε τους αδύναμους περισσότερο σε σχέση με τις προηγούμενες κυβερνήσεις και θα πήγαινε παρακάτω το έργο με έναν διαφορετικό τρόπο, με διαφάνεια, χωρίς διαπλοκή και χωρίς διαφθορά. Τίποτα δεν έχει μείνει όρθιο απ’ αυτά» ανέφερε χαρακτηριστικά η βουλευτής της ΝΔ.

«Τον λογαριασμό τον πληρώνουν κυρίως οι αδύναμοι. Όταν αυξάνεις τον ΦΠΑ, αυτό είναι έμμεσος φόρος, όταν κόβεις το ΕΚΑΣ, αυτό πλήττει τους αδύναμους, όταν κόβεις τις συντάξεις, αυτό πλήττει τους συνταξιούχους, που είναι άνθρωποι που δεν μπορούν να βγάλουν άλλα χρήματα» εξήγησε η κ. Ασημακοπούλου.

Αναφερόμενη στο θέμα του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες είπε πως πρόκειται για «διαγωνισμό-παρωδία» που στόχο έχει «να δημιουργήσει νέα συμφέροντα», ενώ σημείωσε ότι το κόμμα της θα συνεχίσει να ζητάει εκλογές, «διότι το κόστος παραμονής αυτής της κυβέρνησης στην εξουσία είναι πολύ μεγαλύτερο από το κόστος οποιασδήποτε εκλογικής αναμέτρησης που θα έχει ως αποτέλεσμα να απομακρυνθούν από την εξουσία», αλλά και γιατί πρόκειται για αίτημα όλης της κοινωνίας, «η οποία πληρώνει τώρα έναν τεράστιο λογαριασμό για τα ψέματα του ΣΥΡΙΖΑ».

Η κ. Ασημακοπούλου τόνισε ακόμη πως στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών θα έπρεπε να είχε προηγηθεί η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας προτού προχωρήσει ο διαγωνισμός.