Περιμένουν απαντήσεις από Τσίπρα

Υπουργικό συμβούλιο την Τετάρτη υπό την σκιά Πολάκη και υπουργοποίησης πρώην «παιδιών» του ΠΑΣΟΚ

19/02/19 • 19:11 | UPD 19/02/19 • 19:13

Newsroom eleftherostypos.gr

Η συνεδρίαση θα αρχίσει στη μία το μεσημέρι και έχει ενδιαφέρον το πώς θα τοποθετηθεί ο πρωθυπουργός μετά τα τελευταία γεγονότα.

Υπό την σκιά των απίστευτων χειρισμών Πολάκη στην υπόθεση με τον Στουρνάρα συνεδριάζει αύριο το υπουργικό συμβούλιο  υπό την προεδρία του Αλέξη Τσίπρα.

Η συνεδρίαση θα αρχίσει στη μία το μεσημέρι και έχει ενδιαφέρον το πώς θα τοποθετηθεί ο πρωθυπουργός μετά τα τελευταία γεγονότα.

Το Μέγαρο Μαξίμου στην απάντηση που έχει δώσει μέχρι στιγμής δίνει τονίζει: «Η ελληνική κυβέρνηση έχει αποδείξει εδώ και 4 ολόκληρα χρόνια ότι σέβεται απολύτως την κείμενη νομοθεσία που προβλέπει την ανεξαρτησία της Τράπεζας της Ελλάδος, ακόμη και όταν ο διοικητής της έχει διαφοροποιηθεί σε κρίσιμα ζητήματα της οικονομικής πολιτικής».

Αναλυτικά το σχόλιο που έκανε το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού:

«Η ελληνική κυβέρνηση έχει αποδείξει εδώ και 4 ολόκληρα χρόνια ότι σέβεται απολύτως την κείμενη νομοθεσία που προβλέπει την ανεξαρτησία της Τράπεζας της Ελλάδος, ακόμη και όταν ο διοικητής της έχει διαφοροποιηθεί σε κρίσιμα ζητήματα της οικονομικής πολιτικής.

Τον ίδιο όμως σεβασμό στην ανεξαρτησία και την αρχή της πολιτικής ουδετερότητας οφείλουν εμπράκτως να αποδεικνύουν όλες οι πλευρές».

Επίσης ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να κάνει λόγο για και την υπουργοποίηση πρώην στελεχών του ΠΑΣΟΚ (Μωραίτης, Τόλκας) για τους οποίους υπήρχαν πολύ μεγάλες αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.