Απίστευτη πρόκληση: «Δεν είναι και καταστροφή…» οι 40 νεκροί για τον Πολάκη

12/02/19 • 08:10 | UPD 12/02/19 • 08:10

ΜΑΡΙΑ-ΝΙΚΗ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑ

Ο Παύλος Πολάκης, προκειμένου να στηρίξει την προσπάθεια που έχει κάνει το υπουργείο Υγείας, τόνισε πως φέτος έχουν εμβολιαστεί 2 εκατ. άνθρωποι

Fake news βλέπει ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, τις ειδήσεις για την εποχική γρίπη, που έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 40 άτομα. Σε τηλεοπτική συνέντευξη που έδωσε (kontra channel) θύμισε… τον εαυτό του και τη στάση του στην τραγωδία στο Μάτι, όταν είχε πει ότι «οι νεκροί θολώνουν την εικόνα»!

«Ζούμε μια έξαρση της επιδημικής γρίπης. Η πλειοψηφία των στελεχών είναι Η1Ν1. Δεν είναι η ήπια περυσινή χρονιά, είναι λίγο πιο ισχυρό το στέλεχος αλλά δεν είναι και καμία καταστροφή, μην τρελαθούμε τώρα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πολάκης και έκανε λόγο για καταστροφολογία που αναπαράγεται στην αντιπολίτευση, χωρίς φυσικά να ξεχάσει να «τα βάλει» και με τα Μέσα Ενημέρωσης.

Πλήρως κυνικός και σε μια προσπάθεια να υποστηρίξει τον προκλητικό ισχυρισμό του και να υποβαθμίσει την επιδημική έξαρση της γρίπης, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας άρχισε να… αραδιάζει νούμερα για τα προηγούμενα έτη. «2010-2011, σύνολο κρουσμάτων 309, νεκροί 101, η πλειοψηφία ανεμβολίαστοι. Γρίπη 2015-2106, σύνολο κρουσμάτων 372, 123 οι νεκροί. Γρίπη 2017-2018, 50 τα κρούσματα, 14 οι νεκροί». Σημειώνεται, πάντως, ότι ο κ. Πολάκης φαίνεται δεν είχε ενημερωθεί πλήρως για τα στατιστικά στοιχεία, καθώς την περίοδο 2017-2018 τα θανατηφόρα κρούσματα από τη γρίπη δεν ήταν 14, όπως ισχυρίστηκε, αλλά 42, σύμφωνα με την επίσημη ετήσια επιδημιολογική έκθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Ο Παύλος Πολάκης, προκειμένου να στηρίξει την προσπάθεια που έχει κάνει το υπουργείο Υγείας, τόνισε πως φέτος έχουν εμβολιαστεί 2 εκατ. άνθρωποι. «Χρειάζεται ψυχραιμία. Είναι μία επιδημία και λυπούμαστε για κάθε ζωή που χάνεται», ανέφερε.

Υπενθυμίζεται ότι ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας τέλη Ιουλίου όταν η φονική πυρκαγιά στο Μάτι στοίχισε τη ζωή σε 100 ανθρώπους είχε δηλώσει και παρέμενε αμετανόητος σε αυτό ότι «ο αριθμός των νεκρών θολώνει την αποτελεσματικότητα του κράτους».

Η στάση του κ. Πολάκη προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων. «Ο κ. Πολάκης είναι ο καθρέφτης του κ. Τσίπρα. Η ασύλληπτη δήλωσή του απηχεί πλήρως την αναισθησία αυτής της κυβέρνησης ακόμη και για την απώλεια ανθρώπινων ζωών. Η μόνη καταστροφή γι’ αυτούς είναι η απώλεια της καρέκλας», ανέφερε η Νέα Δημοκρατία σε ανακοίνωσή της.

«Είναι αδιανόητο κάποιος που έχει ένα τόσο σημαντικό αξίωμα και σχετίζεται με τη δημόσια υγεία να αναφέρεται με τόσο απαξιωτικό τρόπο για ανθρώπινες ζωές», ανέφερε σε δήλωσή του ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ), Γιώργος Πατούλης, και πρόσθεσε: «Αντί να προάγουν την πρόληψη και να αναβαθμίσουν τη δημόσια υγεία, προάγουν τις ύβρεις και την απαξίωση. Είμαστε απέναντι».

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, μετά τα δημοσιεύματα για την προκλητική του εμφάνιση, «ξαναχτύπησε» μέσω facebook, εξαπολύοντας για μια ακόμη φορά επίθεση κατά των εκπροσώπων του Τύπου. Τους αποκάλεσε «δημοσιογράφους της πεντάρας» και ολοκλήρωσε την ανάρτησή του με τη νέα του αγαπημένη έκφραση: «Σας έχω!».

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου