Υποψήφιοι ΚΚΕ κατά της κυβέρνησης για τα ταμειακά διαθέσιμα των Δήμων και των Περιφερειών

07/02/19 • 18:08 | UPD 07/02/19 • 21:06

Newsroom eleftherostypos.gr

«Είναι γνωστό σε όλους και πρωτίστως στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ότι τα όποια ταμειακά διαθέσιμα στους Δήμους και στις Περιφέρειες τα πληρώνουν κατά αποκλειστικότητα τα λαϊκά νοικοκυριά».

Κατά της απόφασης της κυβέρνησης «που εξαναγκάζει Δήμους και Περιφέρειες να καταθέσουν στην Τράπεζα της Ελλάδας τα όποια ταμειακά διαθέσιμα τους» καταφέρθηκαν οι υποψήφιοι του ΚΚΕ για τις αυτοδιοικητικές εκλογές 2019.

Σύμφωνα με κοινή τους δήλωση «η απόφαση αποτελεί βαθιά πολιτικό θέμα και όχι νομικό. Ήταν άλλωστε από τις πρώτες νομοθετικές πράξεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ , όταν ακόμη λεοντάριζε με τους λεγόμενους δανειστές και έσχιζε ακόμη τα μνημόνια».

Οι υποψήφιοι αναφέρουν πως η κυβέρνηση εκβιάζει Δήμους και Περιφέρειες να συμμορφωθούν διαφορετικά «απειλεί με την περικοπή της κρατικής χρηματοδότησης (ΚΑΠ)».

«Στην πραγματικότητα ζητά να συνεισφέρουν οι Δήμοι και οι Περιφέρειες, εκτός από το ματωμένο πλεόνασμα και στο μαξιλάρι ασφάλειας που χρειάζονται οι επιχειρηματικοί όμιλοι στην χώρα, ώστε να διασφαλίσουν φτηνότερο δανεισμό στις μπίζνες που ετοιμάζουν», τονίζουν στην ανακοίνωση.

«Είναι γνωστό σε όλους και πρωτίστως στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ότι τα όποια ταμειακά διαθέσιμα στους Δήμους και στις Περιφέρειες τα πληρώνουν κατά αποκλειστικότητα τα λαϊκά νοικοκυριά. Γι’ αυτό και είναι ακόμη μεγαλύτερη η πρόκληση της κυβέρνησης», αναφέρει η ανακοίνωση και συνεχίζει:

«Τα φληναφήματα περί μεγαλύτερων επιτοκίων δεν παραπλανούν κανέναν. Ο Διοικητής του ΠΓΝΙ που ούτως ή άλλως είναι στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, θα έπρεπε να καταλάβει, πριν βγάλει ακόμα ένα Δελτίο Τύπου για τη στήριξη της κυβέρνησης που τον διόρισε, ότι δεν αποτελεί προνόμιο για ένα ίδρυμα να έχει κέρδη από το τζογάρισμα των ταμειακών διαθεσίμων στη μία ή την άλλη τράπεζα, όπως αποδείχθηκε και με το τζογάρισμα των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων».

«Η αγορά των ομόλογων και των repos ούτε και αυτήν την ελάχιστη χρηματοδότηση των Δήμων και των Περιφερειών διασφαλίζει ούτε πολύ περισσότερο τις ανάγκες των εργαζόμενων και του λαού μας που θα έπρεπε να υπηρετεί η πλήρης από το κράτος χρηματοδότηση των Δήμων», καταλήγει η ανακοίνωση.

Την ανακοίνωση υπογράφουν οι υποψήφιοι για τις αυτοδιοικητικές εκλογές:

  • Γιώργος Πρέντζας, Υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου
  • Ολυ Τσουμάνη, Υποψήφια Δήμαρχος Ιωαννιτών
  • Λεωνίδας Λεοντάρης, Υποψήφιος Δήμαρχος Β.Τζουμέρκων
  • Πάνος Καραγιάννης, Υποψήφιος Δήμαρχος Πωγωνίου
  • Γιώργος Λωρίδας, Υποψήφιος Δήμαρχος Ζίτσας
  • Τάσος Τόκας, Υποψήφιος Δήμαρχος Δωδώνης
  • Τάκης Σδούκος, Υποψήφιος Δήμαρχος Κόνιτσας