Ιλαροτραγωδία ΣΥΡΙΖΑ για να διασωθούν ΑΝΕΛ, Ποτάμι

eleftherostypos.gr
Newsroom
5 λεπτά
Ιλαροτραγωδία ΣΥΡΙΖΑ για να διασωθούν ΑΝΕΛ, Ποτάμι

Σκηνές… απείρου κάλους συνεχίζονται στην πολιτική σκηνή της χώρας με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ η άποψη ότι το ισχύον κλίμα ευτελισμού και απαξίωσης που μπορεί να γεννήσει νέους… δράκους, ανακόπτεται μόνο με εκλογές, κερδίσει συνεχώς έδαφος.

Μετά τη δήλωση της γκαζόζας του βουλευτή Αριστείδη Φωκά, η αναμενόμενη παράδοση έδρας από τον πρώην βουλευτή των ΑΝ.ΕΛ. και νυν ανεξάρτητο Θανάση Παπαχριστόπουλο πήρε διαστάσεις θρίλερ!

Ο λόγος είναι ότι η κυβέρνηση φοβάται μία ακόμα κρίσιμη ψηφοφορία, αυτή της κύρωσης του πρωτοκόλλου εισδοχής της «Βόρειας Μακεδονίας» στο ΝΑΤΟ και ο ίδιος ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης ζήτησε από τον κ. Παπαχριστόπουλο (σ.σ.: με παρακάλεσε είπε ο ανεξάρτητος βουλευτής που λειτουργεί ήδη ως στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και δεν ενδιαφέρεται για το κύρος του θεσμού του Προέδρου της Βουλής) να περιμένει τέσσερις – πέντε ημέρες ακόμα. Να ψηφίσει το πρωτόκολλο και να παραιτηθεί μετά!

Ο βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ. είχε λίγο πριν υποστηρίξει ότι… χάλασε το αυτοκίνητό του και δεν ήταν βέβαιο αν θα προλάβει να πάει στη Βουλή για να υποβάλει παραίτηση, προκαλώντας σεισμό στα social media και τις ιστοσελίδες, μεγαλύτερο και από αυτόν που προκαλούν οι φωτογραφίες του. Και μαζί με όλα αυτά βγήκε και η κ. Μεγαλοοικονόμου, η οποία είναι πλέον βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και δήλωσε ότι θα κάνει το δικό της κόμμα, μη ακολουθώντας το εμπάργκο του ΣΥΡΙΖΑ στον ΣΚΑΪ.

Η ψήφιση του πρωτοκόλλου εισδοχής της «Βόρειας Μακεδονίας» στο ΝΑΤΟ είναι βεβαίως η επίσημη εκδοχή για την παράταση, διότι στο παρασκήνιο υπάρχουν και άλλες φήμες που κυκλοφορούν.

Φήμες λένε ότι η παράταση στην παράδοση έδρας του Παπαχριστόπουλου οφείλεται στην προσπάθεια της κυβέρνησης να αλλάξει τον Κανονισμό της Βουλής, ώστε να διατηρήσουν οι κ.κ. Καμμένος και Θεοδωράκης τις Κοινοβουλευτικές τους Ομάδες, παρά το γεγονός ότι τόσο ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. όσο και ο πρόεδρος του Ποταμιού δήλωσαν χθες ότι δεν θέλουν χάρες.

«Οι ΑΝ.ΕΛ. δεν θέλουμε χάρη από κανένα, θέλουμε εφαρμογή της κοινοβουλευτικής νομιμότητας», έγραψε, μεταξύ άλλων, σε χθεσινό tweet ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. Πάνος Καμμένος.

«Κοινοβουλευτικές Ομάδες με 2 και 3 βουλευτές δεν μπορεί να υπάρξουν. Δεν με ενδιαφέρουν τα ευκαιριακά κομματικά οφέλη», δήλωσε και ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Παρά τις δηλώσεις αυτές, για τις οποίες η αντιπολίτευση ισχυρίζεται ότι έγιναν για τα μάτια του κόσμου, οι πληροφορίες επιμένουν ότι η κυβέρνηση συνεχίζει το σχέδιό της. Ο Πρόεδρος της Βουλής τη Δευτέρα θα ενημερώσει τα κόμματα για την πρόταση αλλαγής του Κανονισμού της Βουλής, που πρόκειται να καταθέσει το μεσημέρι.

Διαβάστε ολόκληρο το ρεπορτάζ στην έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου

[dynamic-sidebar id=”post-area-diabaste”]

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Exit mobile version