Αποκλειστικό: Δεν έχω τίποτα κοινό με τον Τσίπρα λέει από την Νέα Υόρκη ο Λεβέντης [εικόνες & βίντεο]

18/09/16 • 16:15 | UPD 18/09/16 • 16:16

Στην Νέα Υόρκη έφτασε το εχθές Σάββατο, ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης προκειμένου να πραγματοποιήσει ομιλία στο διεθνές φόρουμ «Concordia» με θέμα τον στρατηγικό διάλογο για το μέλλον της Ευρώπης αλλά και να πραγματοποιήσει επαφές με τους θεσμικούς φορείς της οργανωμένης ομογένειας.

Toυ ανταποκριτή μας στη Νέα Υόρκη, Πέτρου Κασφίκη

Ο κ. Λεβέντης εμφανίστηκε ευδιάθετος κατά την συνάντηση του με τους εκπροσώπους του Τύπου σε κεντρικό ξενοδοχείο στο Μανχάταν, αν και, όπως αποκάλυψε, ήταν κουρασμένος από την μακρά διάρκεια της πτήσης, καθώς ήταν το πρώτο του υπερατλαντικό ταξίδι.

Αναφερόμενος στην χρονική συγκυρία που επέλεξε για να επισκεφτεί την Νέα Υόρκη, ο κ. Λεβέντης έσπευσε να διευκρινίσει ενάντια στα δημοσιεύματα πως η παρουσία του στην αμερικανική μεγαλούπολη δεν συνδέεται με το αντίστοιχο ταξίδι του πρωθυπουργού.

«Δεν έχω τίποτα κοινό με τον Τσίπρα. Μόνο στην απλή αναλογική υπήρξε σύμπραξη. Διαδίδουν ότι τάχα εγώ ακολουθώ τον Τσίπρα στα ταξίδια. Το κάνουν γιατί ο Τσίπρας έχει μικρή δημοτικότητα λόγω των αντιλαϊκών μέτρων. Όποιος στήριξε μνημονιακή κυβέρνηση όπως ο Κουβέλης και το ΛΑ.Ο.Σ εξοντώθηκε», υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο κ. Λεβέντης.

leventis-1300
  • Save

Πιο συγκεκριμένα, η ομιλία του προέδρου στο «Forum Concordia» θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα, ενώ την ίδια μέρα αναμένεται να επισκεφτεί τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Δημητρίου στην συνοικία της Αστόρια, όπου θα μιλήσει και στις εγκαταστάσεις της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Νέας Υόρκης.

Επίσης, κατά την παραμονή του στη Νέα Υόρκη, ο κ. Λεβέντης θα συναντηθεί με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής, κ. Δημήτριο, αλλά και τον ιερατικό προϊστάμενο της Κοιμήσεως Θεοτόκου Σαουθάμπτον, π. Αλέξανδρο Καρλούτσο.

Καταλήγοντας, ο πρόεδρος έκανε λόγο για την ανάγκη εμπέδωσης ενός νέου πολιτικού κλίματος, το οποίο όπως είπε θα βασίζεται στην σύνθεση και τον διάλογο. Μάλιστα αποκάλυψε πως υπό αυτό το πρίσμα συνομιλεί τακτικά με τον πρωθυπουργό, ενώ όπως είπε δεν θα δίσταζε να στηρίξει μια ενδεχόμενη πρωτοβουλία του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη για την θεσμοθέτηση του δικαιώματος ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού.

leventis2-1300
  • Save

«Εάν έχουμε εκλογές, για παράδειγμα, εντός εξαμήνου, είναι αδύνατον να ψηφίσουν οι ομογενείς, αφού δεν θα είναι έτοιμοι οι κατάλογοι των Προξενείων. Εάν μιλάμε για εκλογές σε ορίζοντα διετίας, ασφαλώς και θα πρέπει οι Έλληνες του εξωτερικού να ψηφίσουν. Η ομογένεια έχει συναίνεση και αυτό αξιώνει να κάνουμε και οι ‘εντός των τειχών’ Έλληνες. Πιστεύω ότι με την πίεση της ομογένειας, την οποία ήρθα να κεντρίσω εδώ, θα αναγκαστούν οι κ. κ. Μητσοτάκης και Τσίπρας να συνεργαστούν, για το καλό της Ελλάδος».