Αντιδράσεις από βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ

Σάλος και στην κυβέρνηση για τα βοσκοτόπια Καλογρίτσα

17/09/16 • 16:26 | UPD 17/09/16 • 16:26

Σε σοβαρό ενδοκυβερνητικό ζήτημα εξελίσσεται η αποκάλυψη ότι στο φάκελο πόθεν έσχες για την κατοχύρωση της τηλεοπτικής άδειας ο εργολάβος κ. Καλογρίτσας έχει συμπεριλάβει δανεικά βοσκοτόπια στην Ιθάκη!

Το αγροτεμάχιο έκτασης 5.029 στρεμμάτων που δήλωσε ο επιχειρηματίας ως εγγύηση στο διαγωνισμό, προκαλεί ερωτηματικά σε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝ.ΕΛ

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με ρεπορτάζ του Star, μετά την ολοκλήρωση του διαγωνισμού, η εταιρία ΑΓΙΑ, με νόμιμο εκπρόσωπό της το δικηγόρο Σπ. Καραμπάτσο, δώρισε στην εταιρία Καλογρίτσα το 82% της εταιρίας, αλλά και τρία αγροτεμάχια στην Ιθάκη συνολικής έκτασης 5.029 στρεμμάτων, τα οποία μάλιστα διεκδικεί ως καταπατηθέντα ο Δήμος Ιθάκης.

«Εμένα με παραξενεύει πάρα πολύ πώς είναι δυνατόν κάποιος που θέλει να πάρει κανάλι να επικαλείται τέτοια στοιχεία», δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Σάκης Παπαδόπουλος, ο οποίος πρόσθεσε ότι δεν έχει πειστεί για το σύννομο των σχετικών ενεργειών.

Επιπλέον, ο κ. Παπαδόπουλος εξέφρασε τον προβληματισμό του και για την κατάργηση του ασυμβίβαστου ανάμεσα στις ιδιότητες του καναλάρχη και του εργολάβου, όπως αυτή προκύπτει από τη διάταξη του νομοσχεδίου για τις δημόσιες συμβάσεις που ψηφίστηκε στις 2 Αυγούστου και δημοσιεύθηκε στις 8 Αυγούστου στο ΦΕΚ.

«Με βάζει σε πειρασμό η σκέψη για το βασικό μέτοχο και το κατά πόσο μπορούν οι εργολάβοι να είναι κάτοχοι καναλιών», σχολίασε χαρακτηριστικά.

Και ο βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ., Δ. Καμμένος, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 είπε ότι «οι ΑΝ.ΕΛ. έχουν ευαισθησία για τα θέματα της διαπλοκής και γι’ αυτό θεωρούν ότι δεν θα πρέπει να κατέβει ο Καλογρίτσας στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες. Οταν κάποιος διαγωνιζόμενος πατάει ένα κουμπί και λέει έχω τα χρήματα, θα πρέπει να έχει τα χρήματα, εάν δεν τα έχει, αυτό είναι απιστία κατά του Δημοσίου.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΚΑΤΣΙΟΣ

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου