Με τον Γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ ανοίγουν οι εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος

17/09/16 • 10:39 | UPD 17/09/16 • 10:39

Στη σημασία του 2ου Συνεδρίου που θα αποτελέσει «σταθμό» και «σημείο καμπής» για τη νέα περίοδο αναμένεται, σύμφωνα με κομματικές πηγές, να αναφερθεί ο Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Ρήγας στην ομιλία του για την έναρξη της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος που αρχίζει σήμερα στο Κάραβελ και ολοκληρώνεται αύριο, ημέρα κατά την οποία θα μιλήσει και ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο κ. Ρήγας αναμένεται να τονίσει επίσης ότι οι αποφάσεις και η οργανωτική ανασυγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να διαμορφώσουν τους όρους, ώστε η κοινωνία να αντιληφθεί το Συνέδριο ως μια ανοιχτή διαδικασία με αριστερό και ριζοσπαστικό προσανατολισμό και όχι ως μια διαδικασία που αφορά τη διευθέτηση εσωτερικών εκκρεμοτήτων. Ο κ. Ρήγας θα αναφερθεί σε όσα έγιναν από τον Ιανουάριο του 2015, τις δύσκολες διαπραγματεύσεις και αποφάσεις αλλά και στα μέτρα με κοινωνικό πρόσημο. Ιδιαίτερη αναφορά θα κάνει στο βάθος της ευρωπαϊκής κρίσης και τον αγώνα του ΣΥΡΙΖΑ για να αλλάξει η ευρωπαϊκή στρατηγική κατεύθυνση.

Στο επίκεντρο των εργασιών της Κεντρικής Επιτροπής θα βρεθούν η πορεία προς το Συνέδριο και οι τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις ενώ το ενδιαφέρον αναμένεται να επικεντρωθεί στην 2η αξιολόγηση, με έμφαση τις εργασιακές σχέσεις αλλά και στην πορεία της κυβέρνησης το επόμενο διάστημα.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας ο οποίος θα απευθυνθεί αύριο Κυριακή στα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, αναμένεται να αναφερθεί στις τελευταίες πολιτικές πρωτοβουλίες, με έμφαση στη συνάντηση των ηγετών των ευρωπαϊκών χωρών της Μεσογείου που έγινε στις 9 Σεπτεμβρίου στην Αθήνα αλλά και στην κατάσταση στην ΕΕ, όπως διαμορφώθηκε μετά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στη Μ. Βρετανία.

Η πορεία του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να συγκεντρώσει το μεγάλο ενδιαφέρον των μελών του οργάνου καθώς τις επόμενες ημέρες θα μπουν στην τελική ευθεία οι διαδικασίες για το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ που θα γίνει στις 13-16 Οκτωβρίου. «Επί τάπητος» αναμένεται να τεθούν οι θέσεις του κόμματος προς το Συνέδριο, ο απολογισμός του κυβερνητικού έργου, από τον Ιανουάριο του 2015 μέχρι και σήμερα, αλλά και η ιδεολογική ταυτότητα του κόμματος, θέμα που συγκεντρώνει το μεγάλο ενδιαφέρον των μελών της Κεντρικής Επιτροπής και ηγετικών στελεχών.