Η Δούρου έκλεισε τα αυτιά της στο μήνυμα του λαού στο Σύνταγμα και πανηγυρίζει για την Συμφωνία των Πρεσπών

20/01/19 • 21:23 | UPD 20/01/19 • 21:23

Newsroom eleftherostypos.gr

Η Ρένα Δούρου δεν είπε την παραμικρή κουβέντα για το μέγα πλήθος που διαδήλωσε στο Σύνταγμα διαμαρτυρόμενο για το Σκοπιανό

Τη δική της παρέμβαση στη διάρκεια του συλλαλητηρίου στο Σύνταγμα, έκανε η Ρένα Δούρου, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ και περιφερειάρχης Αττικής, στην προσωπική της σελίδα στο Facebook.

Χωρίς να πει την παραμικρή κουβέντα για το μέγα πλήθος που διαδήλωσε στο Σύνταγμα διαμαρτυρόμενο για το Σκοπιανό τόνισε ότι «το πολιτικό προσωπικό του χθες επιμένει και σήμερα στα χαρτιά του εθνικού διχασμού και μίσους. Η Συμφωνία των Πρεσπών τέμνει οριζόντια τα κόμματα και απελευθερώνει την ελεύθερη κρίση των βουλευτών».

Αναλυτικά η ανάρτηση της κας Δούρου:

«Η ελληνική κυβέρνηση πήρε τη γενναία απόφαση να βάλει τέλος σε μια εθνικά επώδυνη εκκρεμότητα με τη Συμφωνία των Πρεσπών. Όσοι είναι απέναντι προτείνουν απλά τη συντήρησή της.

Η απόφαση της κυβέρνησης ανασυνθέτει την πολιτική πραγματικότητα. Παραμερίζει τα στεγανά, τα ιστορικά συμπλέγματα, τις φοβίες. Υπερβαίνει την υστερία της ακροδεξιάς, που προσπαθεί να κρυφτεί πίσω από τις αυθόρμητες και σεβαστές εθνικές ευαισθησίες των Ελλήνων.

Ο λύκος όμως φαίνεται, κάτω από την προβιά.

Μαζί με τα Μνημόνια, αφήνουμε πίσω και την εποχή των εξαρτήσεων. Η Συμφωνία των Πρεσπών τέμνει οριζόντια τα κόμματα. Απελευθερώνει την κρίση των βουλευτών. Λειτουργεί ανασχετικά στη λογική των κομματικών στεγανών, που επένδυσαν συστηματικά ΠΑΣΟΚ και ΝΔ – τα κόμματα που χρεοκόπησαν την πατρίδα μας, οικονομικά, πολιτικά και ηθικά. Το πολιτικό προσωπικό του χθες που επιμένει και σήμερα στα χαρτιά του εθνικού διχασμού και του μίσους».