Αθήνα Καιρός

«Ρυάκια» στο Ποτάμι για τη Συμφωνία των Πρεσπών

www.eleftherostypos.gr
Newsroom
5 λεπτά
«Ρυάκια» στο Ποτάμι για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Στα τρία είναι χωρισμένο το Ποτάμι μετά τη διαγραφή του Σπύρου Δανέλλη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα. Η απόφαση του Πολιτικού Συμβουλίου να ψηφίσουν οι βουλευτές κατά συνείδηση αποτελεί την αρχή του τέλους για τη συνοχή του κόμματος, εκτιμούν πολιτικοί παρατηρητές.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης και ο Γιώργος Μαυρωτάς θα ψηφίσουν υπέρ της συνθήκης των Πρεσπών, ο Γιώργος Αμυράς και ο Γρηγόρης Ψαριανός θα την καταψηφίσουν, ενώ στο «ίσως» βρίσκεται ο Σπύρος Λυκούδης, αν και συνομιλητές του αφήνουν να εννοηθεί ότι στο τέλος θα ψηφίσει τη Συμφωνία.

Πριν από τη συνεδρίαση ο Σταύρος Θεοδωράκης είχε δηλώσει ότι το Ποτάμι δεν θα είναι στείρα αντιπολίτευση και δεν θα δηλώνει «Οχι» σε όλα. Πάντως, ο προβληματισμός είναι διάχυτος με δεδομένο τη δημοσκοπική κατάρρευση του κόμματος και την αδυναμία έκφρασης κοινής γραμμής.

Τα νέα δεδομένα, πάντως, προκάλεσαν αντιδράσεις εντός του Ποταμιού, καθώς η πολιτική ερμηνεία του «Ναι» στη συνθήκη των Πρεσπών είναι «Ναι» στη στήριξη της κυβέρνησης. Στο κλίμα αυτό, το Ποτάμι έσπευσε να ξεκαθαρίσει πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει: «Σε μια πολύ δύσκολη στιγμή για την οικονομία και τα εθνικά θέματα επείγει να δούμε όλοι τη μεγάλη εικόνα. Η Ελλάδα δεν κινδυνεύει στα βόρεια σύνορά της.

Αντίθετα, πρέπει να στρέψει την προσοχή της στα ανατολικά σύνορα. Η οικονομία χρειάζεται επενδύσεις και στήριξη από τους ισχυρούς μας συμμάχους στην Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ», ανέφερε ανακοίνωση του Ποταμιού.

Και πρόσθεσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ υπήρξε ο κύριος εκφραστής του εθνικού απομονωτισμού: «Η φιλοευρωπαϊκή του στάση σήμερα είναι ευκαιριακή και εξυπηρετεί μόνο τα μικροκομματικά του συμφέροντα. Αύριο με την πρώτη ευκαιρία ο κ. Τσίπρας και οι σύντροφοί του θα ξαναγίνουν «φιλομαδουριστές», «φιλορώσοι», «φιλοϊρανοί», «φιλοοτινάναι», αρκεί να θεωρήσουν ό,τι τους βολεύει.

Το Ποτάμι, αντίθετα, ήταν, είναι και θα παραμείνει η πολιτική δύναμη που σκέφτεται πρώτα την πατρίδα και μετά το κομματικό του συμφέρον».

Την περασμένη εβδομάδα, πάντως, το Ποτάμι δοκιμάστηκε -με την ψήφο εμπιστοσύνης του Σπ. Δανέλλη στην κυβέρνηση και τη διαγραφή του- ενώ κρίσιμη αναμένεται να είναι και αυτή η εβδομάδα.

Ο Γρηγόρης Ψαριανός έχει διαμηνύσει πως δεν θα γίνει «ο ρεπατζής του Ζουράρι», ο Γιώργος Αμυράς έχει ξεκαθαρίσει πως καταψηφίζει τη συμφωνία των Πρεσπών, ενώ ο Σταύρος Θεοδωράκης και ο Γιώργος Μαυρωτάς τάσσονται υπέρ του «Ναι». Από την πλευρά του ο Σπύρος Λυκούδης έχει δηλώσει δημόσια ότι δεν πρόκειται να καταψηφίσει τη συμφωνία, ωστόσο, αν θα ταχθεί υπέρ ή θα επιλέξει αποχή ή παρών, θα το αποφασίσει, όπως έχει πει, σύμφωνα με το πολιτικό κλίμα που θα κυριαρχεί.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής

[dynamic-sidebar id=”post-area-diabaste”]

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

eleftherostypos.gr | Ταυτότητα
Διακριτικός Τίτλος:Ελεύθερος Τύπος
Έδρα Εταιρείας:Χλόης 80, Μεταμόρφωση Τ.Κ. 14452
Νομική Μορφή:Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία
ΑΦΜ:801129700 – Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διαχειριστής:Αντωνίου Θωμάς
Δικαιούχος Domain Name:ΕΤ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Ι.Κ.Ε.
Διευθυντής:Γιάννης Τσαπρούνης
Διευθυντές Σύνταξης:Μιχάλης Μαρδάς – Δέσποινα Κονταράκη
Αρχισυνταξία:Κώστας Κατίκος – Μιχαήλ Παπαβασιλείου
Εμπορικός Διευθυντής:Δημήτρης Καλαμάρης
Διευθύντρια Ψηφιακού Μάρκετινγκ:Ελένη Νικολετοπούλου
Στοιχεία Επικοινωνίας
Τηλέφωνο:+30210-8113000
Email:[email protected]