ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΣΤΗ ΣΕΒΑΣΤΟΥΠΟΛΕΩΣ

«Φουρτούνες» στο Ποτάμι μετά τον Δανέλλη – Σκέφτονται να αλλάξουν στάση για την Συμφωνία των Πρεσπών

15/01/19 • 21:20 | UPD 15/01/19 • 21:21

Newsroom eleftherostypos.gr

Ο βουλευτής και αντιπρόεδρος του Ποταμιού Γιώργος Μαυρωτάς επιβεβαίωσε τις δεύτερες σκέψεις που κάνει το κόμμα του

«Φουρτούνες» έφερε στο Ποτάμι η απόφαση του Σπύρου Δανέλλη να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση με το κόμμα του Σταύρου Θεωροράκη τώρα να σκέφτεται τι στάση θα κρατήσει όταν έρθει στην Βουλή η ώρα της για την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών

Είναι χαρακτηριστική η αποστροφή του αντιπροέδρου του Ποταμιού Γιώργου Μαυρωτά στη Βουλή, ο οποίος μεταξύ άλλων είπε απευθυνόμενος προς την κυβέρνηση: «Δυστυχώς από τα “θα σας ταράξουμε στη νομιμότητα” πήγατε στα “θα σας ταράξουμε στη σκοπιμότητα” και συνέχισε τονίζοντας ότι πως το Ποτάμι θεωρεί χτύπημα κάτω από τη μέση την υφαρπαγή Δανέλλη για να τονίσει : «Αλλάζει πλέον το πολιτικό πλαίσιο. Αλλάζει η στάση μας; Πρέπει να πρυτανεύσει το εθνικό συμφέρον και θα βρούμε τρόπο να το εκφράσουμε με καθαρό τρόπο».

Σύμφωνα με πληροφορίες τις μέσα στις επόμενες ημέρες θα συνεδριάσει το Πολιτικό Συμβούλιο του Ποταμιού προκειμένου να καθοριστεί εάν θα στηριχθεί η Συμφωνία ή όχι.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης προτίμησε να κρατήσει κλειστά τα χαρτιά του στην συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης της κυβέρνησης. Ξεκαθάρισε πως δεν παρέχει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση ενώ σε μια αποστροφή είπε «Ακούω να λένε ότι αν δεν πάρει ο Τσίπρας ψήφο εμπιστοσύνης δεν θα ολοκληρώσει αυτά που λέει και δεν θα ολοκληρώσει την Συμφωνία Πρεσπών».

Ενώ από το βήμα της Βουλής εξαπέλυσε και σφοδρή επίθεση κατά του Σπύρου  Δανέλλη. Απευθυνόμενος στον μέχρι πρότινος βουλευτή του  ο Σταύρος Θεοδωράκης είπε: «Επιτρέψτε μου πρώτα απευθυνθώ στον κ Δανέλλη: Αυτό που κάνετε δεν είναι έγκλημα, είναι κάτι χειρότερο, είναι λάθος. Στο έγκλημα μπορεί να υπάρχει πάθος, στο λάθος υπάρχει σκέψη, υπολογισμός. Ψηφίσαμε και δώσαμε ζωή σε νομοθετήματα που χωρίς εμάς δεν θα περνούσαν.

Η κόκκινη γραμμή υπήρχε και ήταν μία: Δεν δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και σε αυτό ήμασταν όλοι σύμφωνοι. Το Ποτάμι παραμένει στην αντιπολίτευση, δεν συγχωνεύεται, δεν κάνει τα ρεπό του κ. Καμμένου (…), είπε ακόμα.

Η απόφαση σας κ. Δανέλλη να δώσετε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, ήταν κατάντια. Δεν εξαγοράστηκε ο κ. Δανέλλης, είμαι σίγουρος, αλλά αυτό δεν κάνει μικρότερο το λάθος. Πάντα έβαζε πρώτα την δική του άποψη. πάντα μίλαγε για το εγώ χωρίς αν υπολογίζει το εμείς».

Νωρίτερα, ο Σπύρος Δανέλλης που διεγράφη από το Ποτάμι για να στηρίξει την κυβέρνηση δίνοντας ψήφος εμπιστοσύνης και στηρίζοντας την Συμφωνία των Πρεσπών έκανε παρέμβαση στη Βουλή εξηγώντας την στάση του.

«Η δημοκρατία απαιτεί έναν άλλον πολιτικό πολιτισμό και όχι την ευκολία της μικροκομματικής αξιοποίησης της κάθε στιγμής», υπογράμμισε στη συμφωνία των Πρεσπών και συνέχισε: «Η κοινωνία μας, μέσα σε σύγχυση, σε οργή, είναι εύκολο θύμα και εύκολο θήραμα χειραγώγησης από τους εχθρούς της Δημοκρατίας και του Κοινοβουλευτισμού, όσοι πιστεύουν πραγματικά στον Κοινοβουλευτισμό, πρέπει να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί σε αυτά τα ζητήματα».

Copy link
Powered by Social Snap