Ψαριανός: Αν ο Δανέλλης στηρίξει Τσίπρα, τότε δεν θα ψηφίσουμε την Συμφωνία των Πρέσπων

14/01/19 • 21:42 | UPD 14/01/19 • 21:42

Newsroom eleftherostypos.gr

Στον Σπύρο Δανέλλη και τη στάση που θα κρατήσει στο ζήτημα της ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση αναφέρεται ο Γρηγόρης Ψαριανός.

Λίγες ώρες μετά την διορία που έδωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης στον Σπ. Δανέλλη να απαντήσει για την στάση του ως προς την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, ο Γρ. Ψαριανός ανέβασε στο twitter δύο φωτογραφίες, του Σπ. Δανέλλη και του Θανάση Παπαχριστόπουλου από τους ΑΝΕΛ.

Ο Γρηγόρης Ψαριανός εκτίμησε με tweet ότι αν ο συνάδελφός του δώσει θετική ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, τότε ο κ. Θεοδωράκης δεν θα υπερψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών, όπως έχει αφήσει ανοιχτό να πράξει.

«Συνελήφθησαν σε Μέγαρο στου Μαξίμου οι δύο δραπέτες κομμάτων».

«Αν ο Σπύρος Δανέλλης ψηφίσει την Κυβέρνηση, ο Σταύρος Θεοδωράκης και Το Ποτάμι ΔΕΝ ψηφίζουν την Συμφωνία Πρεσπών και το γκουβέρνο ζορίζεται αγρίως. Αν ο Σπύρος Δανέλλης ΔΕΝ ψηφίσει, η Κυβέρνηση πέφτει. Καλό μού φαίνεται» ανέφερε.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα, η κοινοβουλευτική ομάδα του Ποταμιού – παρόντος του Σπύρου Δανέλλη – αποφάσισε ότι είναι αντίθετη στην ψήφο εμπιστοσύνης πριν από την κύρωση της συμφωνίας για το ονοματολογικό της πΓΔΜ, όπως τελικώς αποφάσισε να πράξει ο Αλέξης Τσίπρας, μετά την αποχώρηση του Πάνου Καμμένου.

Ενδεικτικά είναι όσα είπε ο αντιπρόεδρος του Ποταμιού, Γιώργος Μαυρωτάς (στην ΕΡΑ) πως θα τεθεί ζήτημα κομματικής πειθαρχίας στην ψηφοφορία της Τετάρτης (16.1.2019), σε αντίθεση με αυτή για τη συμφωνία των Πρεσπών. Εκτίμησε έτσι πως ο κ. Δανέλλης ίσως αλλάξει γνώμη και δεν στηρίξει την κυβέρνηση, ενώ σε άλλη συνέντευξή του (Σκάι) τόνισε πως αν επιμείνει, θα είναι μονόδρομος η διαγραφή του από την κοινοβουλευτική ομάδα του Ποταμιού.

Ο κ. Δανέλλης εμφανίζεται ως ο 151ος βουλευτής που προτίθεται να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, καθώς άλλοι πέντε, εκτός των 145 του ΣΥΡΙΖΑ, θεωρούνται δεδομένοι: οι τέσσερις των ΑΝΕΛ (Κουντουρά, Κόκκαλης, Παπαχριστόπουλος, Ζουράρις) και η ανεξάρτητη, Κατερίνα Παπακώστα, ενώ στροφή 180 μοιρών φαίνεται πως έκανε ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων, Γιάννης Σαρίδης, ο οποίος είχε δηλώσει αρχικά ότι σκέπτεται το ενδεχόμενο να στηρίξει την κυβέρνηση (σ.σ.: είχε ψηφίσει και τον προϋπολογισμό), αλλά τώρα εμφανίζει εαυτόν ν’ άλλαξε γνώμη.