Δάκρυσε στην κοπή της πίτας 

Τελευταίο μήνυμα Καμμένου στην Τουρκία: Και να ήσασταν στα Ίμια εγώ θα πήγαινα

14/01/19 • 17:38 | UPD 14/01/19 • 19:10

Newsroom eleftherostypos.gr

Ο κ. Καμμένος αναφέρθηκε και σε λάθη που έγιναν επισημαίνοντας πως ήταν από λάθος χειρισμούς και όχι σε βάρος της εθνικής κυριαρχίας. 

Για όλους και για όλα μίλησε ο Πάνος Καμμένος στη συνέντευξη-απολογισμό για τη θητεία του στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Ο κ. Καμμένος αναφέρθηκε στην πτήση του στα Ίμια με την οποία «αποχαιρέτησε» το ΥΠΕΘΑ, κάνοντας μάλιστα και το σχετικό tweet την Κυριακή, έχοντας… άγριες διαθέσεις έναντι της Τουρκίας: «Χθες κλείνοντας τον κύκλο με την παραίτηση μου, θεώρησα ότι θα έπρεπε να τον κλείσω αυτόν τον κύκλο καταθέτοντας στεφάνι για να δείξω ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις κάνουμε τα πάντα για την ειρήνη αλλά δεν είμαστε διατεθειμένοι να παραχωρήσουμε ούτε ένα χιλιοστό. Και να ήταν εκεί οι Τούρκοι πάλι θα πήγαινα. Θα ήθελα να στείλω ένα μήνυμα στον Ακάρ. Οι μεγάλες και βαριές ανακοινώσεις δεν βοηθούν κανέναν».

«Μεγαλόπνοοα σχέδια και προσβολή της κυριαρχίας δεν είναι ίδιον δικό μας. Και επειδή έχουν κάνει και ανακοινώσεις για το νέο σύστημα παρακολούθησης (στα Ίμια) χθες δεν λειτούργησε καλά», είπε ο κ. Καμμένος.

Αναφερόμενος στη στολή παραλλαγής που επέλεξε να φορέσει είπε:«Μου καταλογίζουν ότι φόρεσα στολές παραλλαγής. Αλλά έμαθα πολλά πηγαίνοντας στα φυλάκια, μένοντας το βράδυ στα πλοία του Πολεμικού Ναυτικού. Μαθαίνεις πολλά αντί να διαβάζεις τις υπηρεσιακές αναφορές να βρίσκεσαι».

Ο κ. Καμμένος δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί και στον Νίκο Κοτζιά, αφού η διαφωνία τους για τη Συμφωνία των Πρεσπών είχε οδηγήσει σε κυβερνητική κρίση: «Εγώ δεν είμαι Κοτζιάς. Όσον αφορά στο Casus Belli και τα νταηλίκια, η Τουρκία πρέπει να δει ποιο είναι το συμφέρον της. Η Ελλάδα ποτέ δεν παραβίασε το διεθνές δίκαιο. Και τα κυριαρχικά της δικαιώματα εφαρμόζει και θα τα εφαρμόζει. Και θα έχει δίπλα της εκείνους που αντιλαμβάνονται ότι στην περιοχή ότι ο παραβάτης στην περιοχή δεν είμαστε εμείς. Με την είσοδο του ισλαμικού φονταμενταλιστικού στοιχείου στον Τουρκικό στρατό και εάν η Τουρκία αποκτήσει και F-35 και S-400 τότε η Ελλάδα δεν θα μπορεί να σταματήσει μια επίθεση στην καρδιά της Ευρώπης της Δύσης. Θα πρέπει για αυτό η Ελλάδα να εξοπλιστεί με νέα προγράμματα που θα χρηματοδοτήσει η συμμαχία».

Για τη σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στον Έβρο είπε πως ήταν ένα μεγάλο θέμα «που αποτελούσε  βαρίδι. Δεν θα ήμουν χαρούμενος να παραδώσω το υπουργείο χωρίς την απελευθέρωσή τους».

Ο κ. Καμμένος αναφέρθηκε και σε λάθη που έγιναν επισημαίνοντας πως ήταν από λάθος χειρισμούς και όχι σε βάρος της εθνικής κυριαρχίας.

Παράλληλα δήλωσε ευτυχής που τα καθήκοντά του θα αναλάβει ο ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης καθώς δεν είναι πολιτικό πρόσωπο. «Ο υπουργός Αποστολάκης που δεν έχει πολιτικές δεσμεύσεις θα είναι ένας υπουργός που θα βοηθήσει τις πολιτικές δυνάμεις να εξαιρέσουν τις ΕΔ από την αντιπαράθεση» είπε και τόνισε πως «παραδίδω έδαφος, θαλάσσια και εναέρια σύνορα όπως τα παρέλαβα. Σαν υπουργός είχα το καθήκον να παραδώσω την ίδια πατρίδα».

Δάκρυσε ο Καμμένος στην κοπή της πίτας

Ιδιαίτερα συγκινημένος ήταν ο Πάνος Καμμένος κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Στην εκδήλωση ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ που εγκαταλείπει το πόστο του μετά από τέσσερα χρόνια δεν μπόρεσε να κρύψει την συγκίνηση και τα δάκρυά του.

«Φεύγω με το κεφάλι ψηλά» ανέφερε ο κ. Καμμένος, προσθέτοντας ότι θεώρησε υποχρέωση του έστω και την ύστατη ώρα να αντισταθεί.

Στην συνέχεια έκανε έναν απολογισμό για την θητεία του στο υπουργείο ευχαριστώντας τους πάντες.