Κάλυψη από το Μαξίμου στον υπουργό

Αήθης επίθεση Πολλάκη κατά δημοσιογράφου

13/09/16 • 08:13 | UPD 13/09/16 • 08:14

Πρωτοφανή και αήθη επίθεση κατά της δημοσιογράφου Ευαγγελίας Τσικρίκα, η οποία έφερε σε δύσκολη θέση τον Αλέξη Τσίπρα με την ερώτησή της στη ΔΕΘ για τις τηλεοπτικές άδειες εξαπέλυσε μέσω Διαδικτύου ο Παύλος Πολάκης.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας ανέβασε στην ιστοσελίδα του φωτογραφίες της δημοσιογράφου τις οποίες είχε βγάλει κατά τη διάρκεια της δουλειάς της με συναδέλφους της και στελέχη της Ν.Δ., ανάμεσά τους με τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, επιχειρώντας να της προσδώσει κομματική ταυτότητα με το εξής σχόλιο: «Βρε βρε την κυρία Τσικρίκα που την “απολύει” η κυβέρνηση επειδή δεν πήρε άδεια το αφεντικό της. Το 2011-12-13-14 δεν πόναγε, δεν δάκρυζε, δεν ρωτούσε, αλλά ως θεραπαινίδα και λιβανιστήρι των παράνομων καναλαρχών και του Σαμαρά έβγαζε μόνο ευτυχισμένες “οικογενειακές” φωτογραφίες».

Αμεση ήταν η απάντηση της δημοσιογράφου του Alpha, η οποία δήλωσε (Βήμα FM): «Oλες αυτές είναι φωτογραφίες που τραβήχτηκαν εν ώρα δουλειάς. Δεν βρήκαν τίποτα να προσάψουν και έβγαλαν εκείνες τις φωτογραφίες. Αν λοιπόν θέλουν τόσο πολύ, να βγάλω και φωτογραφίες και με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, πρωτοκλασάτα, με τον πρωθυπουργό… Γιατί με τον Αλέξη Τσίπρα, στο Μέγαρο Μαξίμου, δεν βγάζουν όλοι οι συντάκτες φωτογραφίες αναμνηστικές; Μπορώ μετά από 20 χρόνια στη δουλειά να κάνω κριτική σε οποιονδήποτε πολιτικό, σε οποιαδήποτε κυβέρνηση, γιατί ακριβώς δεν ξέρει τι ψηφίζω, και νομίζω ότι μπορώ να μιλάω με αντικειμενικότητα, αυτό είναι το παράσημό μου.

Ας κάνουν ό,τι θέλουν, δεν με ενδιαφέρει πραγματικά… Καταλαβαίνω αυτήν την πρακτική, είναι όντως πρωτόγνωρη… Eχουν χάσει κάποιοι την ψυχραιμία τους, δεν πειράζει».

Αναφερόμενη στην ερώτηση που έκανε στον κ. Τσίπρα είπε: «Εκανα την ερώτηση για ποιο λόγο; Για να βοηθήσω κάποιο κόμμα; Την προσωπική μου αγωνία μετέφερα και άλλων 600 εργαζομένων, και χιλιάδων άλλων, οι οποίοι θα μείνουν στο δρόμο».

Τη δική του απάντηση έδωσε λίγο αργότερα ο δημοσιογράφος Δήμος Βερύκιος, ο οποίος ανέβασε στο Διαδίκτυο φωτογραφία της συναδέλφου του μαζί με τον κ. Τσίπρα σχολιάζοντας: «Δες, Παύλο Πολάκη, πως ο πηγαίος τσαμπουκάς σου πολλές φορές σε εκθέτει ανεπανόρθωτα! Κολλητή και του Αλέξη η Τσικρίκα;».

Η ΕΣΗΕΑ με ανακοίνωσή της καταδικάζει τη στοχοποίηση δημοσιογράφων, όπως της κ. Τσικρίκα, και τη χυδαία επίθεση του Πολάκη προς το πρόσωπό της. Παράλληλα επισημαίνει ότι με τη δημοπρασία των αδειών η κυβέρνηση έδωσε στους ιδιοκτήτες σταθμών «άλλοθι να μην πληρώσουν δεδουλευμένα, αποζημιώσεις και υποχρεώσεις σε εφορία και Ταμεία».

Κ. ΚΑΤΣΑΒΟΥ

Διαβάστε περισσότερα στην έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου 

Copy link
Powered by Social Snap