ΕΝΟΧΗ ΣΙΩΠΗ ΤΣΙΠΡΑ

Νέες αποκαλύψεις για το golden boy – Κιτσάκος: Ο Πετσίτης ερχόταν στη ΔΕΠΑ ως εκπρόσωπος του Μαξίμου

13/12/18 • 08:21 | UPD 13/12/18 • 10:50

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΑΤΣΑΒΟΥ

Συγκεκριμένα ο κ. Κιτσάκος, αφού πρώτα σημείωσε ότι «ουδέποτε είχα σχέση ή δραστηριοποίηση με την Καισαριανή, πόσω μάλλον «συμμαθητική» σχέση με τους κ.κ. Παππά και Πετσίτη, «με τους οποίους έχω διαφορά ηλικίας άνω των 20 ετών», τόνισε τα εξής για τον Πετσίτη:

Μορφή χιονοστιβάδας λαμβάνουν οι αποκαλύψεις για τον Μανώλη Πετσίτη, ενώ το Μέγαρο Μαξίμου εξακολουθεί να τηρεί σιγήν ιχθύος. Οι φωτογραφίες του Αλέξη Τσίπρα με το στενό φίλο του Νίκου Παππά έχουν «πλημμυρίσει» το Διαδίκτυο ενώ υψηλοί αναμένεται να είναι οι τόνοι αύριο, στη συζήτηση του θέματος στη Βουλή, μετά από ερώτηση γαλάζιων βουλευτών.

Επιπλέον, ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΠΑ, Θ. Κιτσάκος, για τον οποίο έχει ασκηθεί δίωξη για το θέμα των χρεών προς εταιρίες του Ομίλου Λαυρεντιάδη, με δήλωσή του στα «ΝΕΑ» έβαλε νέες φωτιές καθώς τόνισε ότι ο Πετσίτης ερχόταν στο γραφείο του ως απεσταλμένος της κυβέρνησης! Συγκεκριμένα ο κ. Κιτσάκος, αφού πρώτα σημείωσε ότι «ουδέποτε είχα σχέση ή δραστηριοποίηση με την Καισαριανή, πόσω μάλλον «συμμαθητική» σχέση με τους κ.κ. Παππά και Πετσίτη, «με τους οποίους έχω διαφορά ηλικίας άνω των 20 ετών», τόνισε τα εξής για τον Πετσίτη:

«Απ’ ό,τι είχα ακούσει ο Μανώλης Πετσίτης επισκεπτόταν τη ΔΕΠΑ και τη διοίκηση του κ. Παλαιογιάννη. Δεχόμουν στο γραφείο μου στη ΔΕΠΑ επισκέψεις υπηρεσιακού χαρακτήρα από τον κ. Πετσίτη, ο οποίος λειτουργούσε ως εκπρόσωπος υπηρεσιών του Μεγάρου Μαξίμου».

«Σαφώς και μπορώ να υπερασπιστώ το ηθικό πλεονέκτημα της κυβέρνησης», απάντησε ο Γιώργος Σταθάκης σημειώνοντας ότι «τον κ. Κιτσάκο εγώ τον απέλυσα». Σε ερώτηση (Θέμα ρ/σ) για το εάν γνωρίζει τον Μ. Πετσίτη, ο υπουργός απάντησε: «Δεν τον ξέρω. Δεν έχω ιδέα από όλα αυτά» και επεσήμανε ότι απαιτείται σοβαρότητα, καθώς πρόκειται για τη «διαχείριση μιας κατάστασης η οποία, στο τέλος της ημέρας, αφορά και 700 οικογένειες εργαζομένων».

Να ελεγχθεί δικαστικά η υπόθεση Πετσίτη ζήτησε η Ζωή Κωνσταντοπούλου λέγοντας ότι ο Νίκος Παππάς και ο Αλέξης Τσίπρας πρέπει να δώσουν εξηγήσεις «για την υπόθεση αυτή, που αναδίδει μπόχα διαπλοκής». Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ η Ζωή Κωνσταντοπούλου είπε ότι θυμάται τον Μανώλη Πετσίτη να κρατάει την τσάντα του κυρίου Παππά και να τον περιμένει έξω από τα γραφεία: «Είχα πει όμως τότε στον κύριο Παππά ότι η μαφία σε σέβεται όταν τηρείς τους κανόνες. Οταν προσπαθείς να γίνεις μαφία, χωρίς να σέβεσαι τους κανόνες, τότε κινδυνεύεις… Και ο κύριος Παππάς και ο κύριος Τσίπρας δρουν ως μαφία», κατέληξε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας.

Επίσης, χαρακτήρισε τον Μανώλη Πετσίτη «πρόσωπο χωρίς προσόντα, επιλογής του Νίκου Παππά». Οπως σημείωσε η επικεφαλής της «Πλεύσης Ελευθερίας», η συγκεκριμένη σχέση προκύπτει με τρόπο αηδιαστικό, καθώς την ώρα που άνθρωποι πασχίζουν να επιβιώσουν δουλεύοντας από το πρωί μέχρι το βράδυ, υπάρχει μία παρέα που έπιασε την καλή και επιδιώκει να βελτιώσει το επίπεδο ζωής της εις βάρος του Δημοσίου.

Παραλλήλισε μάλιστα την περίπτωση Πετσίτη με τον Νίκο Καρανίκα, ο οποίος έγινε σύμβουλος του Δημοσίου χωρίς κανένα προσόν όπως κατήγγειλε, προσθέτοντας παράλληλα ότι και αυτή η περίπτωση αναδεικνύει την αναξιοκρατία, την παρεοκρατία και τη διαπλοκή.

Πυρά εξαπέλυσε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. Κωνσταντίνος Κυρανάκης ζητώντας απαντήσεις για «ποιες υπηρεσίες παρείχε ο κ. Πετσίτης σε ποια επιχειρηματικά συμφέροντα, και με τι ανταλλάγματα για την παρέα του Μαξίμου»:

«Ο εξ απορρήτων του Νίκου Παππά, ο περιβόητος Μανώλης Πετσίτης, καταγγέλλεται πλέον και επώνυμα ότι “λειτουργούσε ως εκπρόσωπος υπηρεσιών του Μεγάρου Μαξίμου”. Το ερώτημα προς την κυβέρνηση είναι πλέον πολύ συγκεκριμένο: Ποιες υπηρεσίες παρείχε ο κ. Πετσίτης, σε ποια επιχειρηματικά συμφέροντα, και με τι ανταλλάγματα για την παρέα του Μαξίμου;», ανέφερε σε δήλωσή του και κάλεσε τους κυρίους Τσίπρα και Παππά να μην κρύβονται.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου

Copy link
Powered by Social Snap