Breaking News

Εκλογικό θρίλερ στη Θεσσαλονίκη - Παλεύουν πίσω από τον Ταχιάο οι Ζέρβας, Ορφανός και Νοτοπούλου

Μιχάλης Μαρδάς

Η αποχώρηση του Γιάννη Μπουτάρη από την διεκδίκηση μίας ακόμη θητείας στον δήμο Θεσσαλονίκης έβαλε φωτιά στα επιτελεία του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ για να βρουν τον διάδοχό του. 

Η Θεσσαλονίκη πάντα έχει έναν διαφορετικό… αέρα σε ότι έχει να κάνει με τις διαθέσεις της μπροστά στην κάλπη και εξαιτίας αυτού του αέρα  στις αυτοδιοικητικές εκλογές 2019 ένα θηλυκό δίδυμο διεκδίκησης του δήμου θα έδινε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και θα ξεκινούσε μία τεράστια συζήτηση στα καφενεία, τα μπαρ, τις πλατείες και όπου αλλού οι τυχεροί Θεσσαλονικείς συχνάζουν.

Η Κατερίνα Νοτοπούλου είναι πάντα ταγμένη στις υπηρεσίες ου κόμματος αλλά υπάρχουν επιφυλάξεις από το επιτελείο του Τσίπρα αν θα πρέπει να επιλεγεί. Τα τελευταία χρόνια έχει κάνει περισσότερο από αισθητή την παρουσία της στην Θεσσαλονίκη και  για πολλούς μπορεί να υπηρετήσει το όραμα για μία νέα αρχή στον δήμο. Παρόλα αυτά η απόφαση ακόμη δεν υπάρχει καθώς η Κουμουνδούρου σκέφτεται να την κατεβάσει στις αυτοδιοικητικές εκλογές αλλά όχι για τον δήμο Θεσσαλονίκης αλλά γι την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας απέναντι στον Τζιτζικώστα.

#Νοτοπούλου: Πώς αντέδρασε το Twitter στην συνέντευξη της υπουργού

H κυρία Νοτoπούλου λοιπόν περιμένει στο ακουστικό της την απόφαση για να την ακολουθήσει κάτι που δεν ισχύει για την Εύα Καϊλή που πάντα είναι τις σκέψεις της Χαριλάου Τρικούπη για την συγκεκριμένη θέση. Αυτή σύμφωνα με πληροφορίες δεν θα θέλει να… χτυπήσει το τηλέφωνό της για να κατέβει στον εκλογικό στίβο της Θεσσαλονίκης. Οχι γιατί δεν νοιώθει έτοιμη αλλά γιατί προτιμά να παραμείνει στην Ευρωβουλή και αυτή είναι η προτεραιότητά της . Αν πειστεί έχει καλώς αλλιώς θα έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον η συγκεκριμένη μάχη.

Πάντως το ενδεχόμενο της θηλυκής κόντρας στον δήμο συζητείται πάρα πολύ στη συμπρωτεύουσα, αφού είπαμε ότι εκεί οι εκλογές έχουν πάντα ξεχωριστό και διαφορετικό ενδιαφέρον από την υπόλοιπη χώρα.

Σε ότι έχει να κάνει με την αποχώρηση Μπουτάρη και τους πραγματικούς λόγους την απάντηση την δίνει ο Άγγελος Αγγελίδης στο σημερινό του ρεπορτάζ στον Ελεύθερο Τύπο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, λοιπόν, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης είχε λάβει πρόσφατα δημοσκοπικά ευρήματα, τα οποία ήταν αρκετά αρνητικά για τη διοίκησή του και οι εκτιμήσεις έλεγαν ότι δεν θα μπορούσε να αναστρέψει το κλίμα έως τις κάλπες. Πέρα από τις εμπρηστικές τοποθετήσεις του στο θέμα των Σκοπίων και τα υπόλοιπα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής, οι Θεσσαλονικείς δεν φαίνεται να του συγχωρούν λάθη σε θέματα που άπτονται της καθημερινότητάς τους.

Οριστικό: Ο Μπουτάρης δεν θα είναι υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης

Oπως η αποτυχία στον τομέα της καθαριότητας, η «τραγωδία» του χιονιά του Ιανουαρίου 2017 καθώς και η μη υλοποίηση σημαντικών εξαγγελιών του, όπως το αποτεφρωτήριο και η υπογειοποίηση των κάδων απορριμμάτων.

Για αρκετό καιρό, ο δήμαρχος αμφιταλαντευόταν για το αν θα είναι και πάλι υποψήφιος, κρατώντας σε μία ιδιόμορφη «ομηρία» τους υπόλοιπους υποψηφίους αλλά και τα κόμματα, τα οποία κάποια στιγμή πρέπει να κάνουν την επιλογή του προσώπου που θα στηρίξουν στον δεύτερο μεγαλύτερο δήμο της χώρας. Οταν είχε πρωτοεκλεγεί ισχυρίζονταν ότι θα είναι δήμαρχος για μία θητεία, μετά έλεγε ότι θα πρέπει να έχει και δεύτερη θητεία και πρόσφατα δήλωνε ότι θα είναι δήμαρχος έως τα 100 χρόνια του. Σήμερα, κατά τη διάρκεια έκτακτης συνέντευξης Τύπου, θα επιχειρήσει να δώσει εξηγήσεις για την απόφασή του.

 

Δείτε επίσης

Copy link
Powered by Social Snap