Αθήνα Καιρός
ΕΚΤΑΚΤΟ: Συναγερμός στο κέντρο της Αθήνας: Συνελήφθη αλλοδαπός με χειροβομβίδα

Politico: Αλέξης Τσίπρας, ο δραπέτης

www.eleftherostypos.gr
Newsroom
3 λεπτά
Politico: Αλέξης Τσίπρας, ο δραπέτης

Δραπέτη χαρακτηρίζει τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα το περιοδικό Politico και προσθέτει ότι η Σύνοδος των χωρών του Νότου είναι η απέλπιδα προσπάθεια του για να μεταστρεψει το κλίμα.

Το άρθρο του, έχει τίτλο «Alexis Tsipras, the escapologist» και αναφέρει πως η Σύνοδος είναι για αυτόν μία ευκαιρία να είξει ότι ακόμη έχει επιρροή στο διεθνές τοπίο.

Το περιοδικό επισημαίνει ότι η πολιτική ισχύς του ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα είναι υπό κατάρρευση: «Το κόμμα βρίσκεται πίσω από τη Νέα Δημοκρατία στις δημοσκοπήσεις και η δημοτικότητα του πρωθυπουργού βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα. Ο Τσίπρας δεν έχει τίποτα σπουδαίο να παρουσιάσει στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ το φθινόπωρο εκτός από την επιβολή νέων μέτρων λιτότητας ορισμένα από τα οποία – όπως η μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού και οι εκτεταμένες ιδιωτικοποιήσεις – έκοψαν τη φόρα των προκατόχων του».

Αυτό που έχει καταφέρει, γράφει το Politico, είναι ότι έχει ενσωματώσει τον θυμό και έχει ενταχθεί στο κυρίαρχο ρεύμα: «Το πόσο όμως αυτό θα διαρκέσει θα εξαρτηθεί κυρίως από το πώς η Ευρώπη θα διαλέξει να χειριστεί την Ελλάδα όταν οι αξιωματούχοι της θα επιστρέψουν στην Αθήνα για να αξιολογήσουν την εφαρμογή της συμφωνίας του περσινού Ιουνίου» και καταλήγει «Είναι άγνωστο αν το “χρυσό παιδί” της Αριστεράς θα διαχειριστεί την τετραετή λαϊκή εντολή ή θα υποχρεωθεί να βγει ξανά στους δρόμους μετά από μια ήττα του σε πρόωρες εκλογές. Στη Βουλή δείχνει να είναι ήρεμη δύναμη αλλά αν επιστρέψει στον ρόλο της αντιπολίτευσης τότε είναι πιθανό να επιστρέψει στο αγωνιστικό παρελθόν του».

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

eleftherostypos.gr | Ταυτότητα
Διακριτικός Τίτλος:Ελεύθερος Τύπος
Έδρα Εταιρείας:Χλόης 80, Μεταμόρφωση Τ.Κ. 14452
Νομική Μορφή:Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία
ΑΦΜ:801129700 – Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διαχειριστής:Αντωνίου Θωμάς
Δικαιούχος Domain Name:ΕΤ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Ι.Κ.Ε.
Διευθυντής:Γιάννης Τσαπρούνης
Διευθυντές Σύνταξης:Μιχάλης Μαρδάς – Δέσποινα Κονταράκη
Αρχισυνταξία:Κώστας Κατίκος – Μιχαήλ Παπαβασιλείου
Εμπορικός Διευθυντής:Δημήτρης Καλαμάρης
Διευθύντρια Ψηφιακού Μάρκετινγκ:Ελένη Νικολετοπούλου
Στοιχεία Επικοινωνίας
Τηλέφωνο:+30210-8113000
Email:[email protected]