Νέα «φωτιά» στις ελληνοαλβανικές σχέσεις άναψε Κοτζιάς

16/11/18 • 18:15 | UPD 03/12/18 • 17:28

Newsroom eleftherostypos.gr

Απαντώντας σήμερα, ο πρόεδρος της Αλβανίας Ιλίρ Μέτα, έκανε λόγο για πολύ σοβαρό θέμα και ευχήθηκε να πρόκειται για fake news

Νέο επεισόδιο στις τεταμένες σχέσεις που υπάρχουν τον τελευταίο καιρό ανάμεσα στην Ελλάδα και την Αλβανία δημιουργούν οι δηλώσεις του πρώην υπουργού Εξωτερικών Βίκου Κοτζιά. 
Θυμίζουμε ότι σε  συνέντευξή του την Τετάρτη στον ραδιοφωνικό σταθμό news 247 με αφορμή τον θάνατο του Κωνσταντίνου Κατσίφα σχολίασε: «Κάθε ζωή που χάνεται είναι μεγάλη απώλεια. Η έγκαιρη και προληπτική συνεννόηση μας προστατεύει» ωστόσο, επεσήμανε πως «δεν πρέπει στο όνομα αρνητικών γεγονότων να οδηγούμαστε σε όξυνση διμερών σχέσεων. Το πρόβλημά μας είναι εξ ανατολών, ας μην αποπροσανατολιζόμαστε».

Ο στρατός αρνείται να αναγνωρίσει τα σύνορα Ελλάδας-Αλβανίας. Ο στρατός πρέπει να κάνει κάποιες ενέργειες για να εκφραστεί η αναγνώριση των συνόρων και δεν τις κάνει».

Απαντώντας σήμερα, ο πρόεδρος της Αλβανίας Ιλίρ Μέτα, έκανε λόγο για πολύ σοβαρό θέμα και ευχήθηκε να πρόκειται για fake news: «Σήμερα κυκλοφόρησε μια ιστορία που ελπίζω να είναι fake news, όπου ένας πρώην υπουργός της γειτονικής χώρας, είπε ότι ο στρατός της χώρας δεν αναγνωρίζει τα σύνορα της Αλβανίας. Θα πρέπει να είμαστε ήρεμοι ακόμη και όταν αυτές οι ειδήσεις είναι αληθινές και όταν είναι ψεύτικες. Εδώ είναι ο ρόλος των μέσων μαζικής ενημέρωσης να διατηρούν την απόσταση από κάθε χειραγώγηση που αυξάνει τη ρητορική και μας απομακρύνει από τη συνεργασία.

Εάν όντως ισχύουν τα όσα πολύ σοβαρό θέμα. Για το λόγο ότι, οι διοικητές των Ενόπλων Δυνάμεων, ο Αλβανικός Στρατός, γνωρίζει τα σύνορά του και δεν υπάρχει καμία αξίωση σε άλλη χώρα, σαν δημοκρατική χώρα που είμαστε».