Σκληρή δήλωση ΝΔ για Καμμένο: Οταν ήταν βουλευτής μας εκλιπαρούσε για ένα υφυπουργείο

15/11/18 • 19:46 | UPD 15/11/18 • 23:08

Newsroom eleftherostypos.gr

Tην αντίδραση της ΝΔ προκάλεσε ο Πάνος Καμμένος, ο οποίος νωρίτερα θέλησε να προβεί σε μια σειρά ερωτημάτων προς την αξιωματική αντιπολίτευση με αφορμή δικαστική απόφαση που σχετίζεται με τα δάνειά της.

Tην αντίδραση της ΝΔ προκάλεσε ο Πάνος Καμμένος, ο οποίος νωρίτερα θέλησε να προβεί σε μια σειρά ερωτημάτων προς την αξιωματική αντιπολίτευση με αφορμή δικαστική απόφαση που σχετίζεται με τα δάνειά της.

Στην ανακοίνωσή της η Πειραιώς επισημαίνει πως έχει εξυγιάνει πλήρως τα οικονομικά της, ενώ παράλληλα του συνιστά να αντιμετωπίσει με μεγαλύτερη ψυχραιμία και, κυρίως, νηφαλιότητα τo οριστικό πολιτικό του τέλος.

Παράλληλα, η ΝΔ του υπενθυμίζει ότι επί πολλά χρόνια υπήρξε -δυστυχώς- βουλευτής της και εκλιπαρούσε, όπως σημειώνουν, τους αρχηγούς της για ένα υφυπουργείο.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση αναφέρει:

«Η ΝΔ αισθάνεται την ανάγκη να υπενθυμίσει στον κ. Καμμένο ότι επί πολλά χρόνια υπήρξε -δυστυχώς- βουλευτής της. Ήταν τότε που δεν είχε κανένα πρόβλημα με τα δάνεια της ΝΔ, καθώς το μόνο που τον απασχολούσε ήταν να εκλιπαρεί τους αρχηγούς της για ένα υφυπουργείο. Δηλαδή η καρέκλα, όπως και σήμερα.

Ενημερώνουμε τον κ. Καμμένο ότι η ΝΔ έχει εξυγιάνει πλήρως τα οικονομικά της. Θα του συστήναμε, ωστόσο, να αντιμετωπίζει με μεγαλύτερη ψυχραιμία και, κυρίως, νηφαλιότητα τo οριστικό πολιτικό του τέλος».

Ας σημειωθεί, πως ο Πάνος Καμμένος είχε προβεί σε μια σειρά ερωτημάτων προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη με αφορμή δικαστική απόφαση σχετικά με τα δάνεια της Νέας Δημοκρατίας.

Ειδικότερα, ο κ. Καμμένος δήλωνε πως περίμενε από τον κ. Μητσοτάκη να έχει το «πολιτικό θάρρος» να απαντήσει στο ερώτημα που του έθεσε.

H ανταπάντηση των ΑΝΕΛ 

«Στην πολιτική, το οριστικό τέλος το δίνει ο ελληνικός λαός. Μέχρι τώρα, ο κ. Καμμένος, χωρίς να αποτελεί μέλος μιας πολιτικής οικογένειας, εκλέγεται βουλευτής από το λαό τα τελευταία 25 χρόνια. Χωρίς, λοιπόν, πολιτικό pedigree και με απόλυτη ψυχραιμία συνεχίζει στον πολιτικό βίο, χωρίς σπόνσορες, κουμπάρους εφοπλιστές και νταβατζήδες» αναφέρει απάντηση των Ανεξάρτητων Ελλήνων σε ανακοίνωση της ΝΔ.

«Η Νέα Δημοκρατία, την οποία υπηρέτησε ο κ. Καμμένος, δεν ήταν η Νέα Δημοκρατία του υιού Παπαντωνίου, του ‘Αδωνη και του Νίκου Γεωργιάδη, του Πλεύρη, του αυτοεπονομαζόμενου… Βουκεφάλα Τατσόπουλου, δεν ήταν η Νέα Δημοκρατία εταίρος και συνεταίρος του ΠΑΣΟΚ. Ήταν η Νέα Δημοκρατία του Ευάγγελου Αβέρωφ, του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και του Κώστα Καραμανλή» προσθέτουν οι ΑΝΕΛ.

«Θυμίζουμε στον κ. Κούλη Μητσοτάκη ότι ο Ευάγγελος Αβέρωφ έκανε πολιτική πουλώντας την περιουσία του και όχι μοιράζοντας καράβια σε κουμπάρους εφοπλιστές, τους οποίους η ελληνική Δικαιοσύνη ερευνά για υποθέσεις εμπορίας ναρκωτικών» αναφέρουν ακόμα στην απάντησή τους, σημειώνοντας «αυτή η Νέα Δημοκρατία δεν είχε δάνεια. Αυτή είναι η Νέα Δημοκρατία που «σκότωσε» ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος πρόδωσε τον σημερινό αρχηγό της και σήμερα είναι ο πραγματικός ηγέτης της Νέας Δημοκρατίας».

«Επί του προκειμένου, για τα ερωτήματά μας, ο κ. Κούλης Μητσοτάκης δεν απαντά τίποτα. Αυτή είναι η διαφορά μεταξύ ενός Μητσοτάκη και ενός Κούλη» καταλήγουν οι ΑΝΕΛ.