ΝΔ για Κοτζιά: Κάτι κρύβει ή κάτι φοβάται και δεν δημοσιεύει την επιστολή παραίτησής

07/11/18 • 16:14 | UPD 07/11/18 • 16:14

Newsroom eleftherostypos.gr

Να δώσει στη δημοσιότητα την επιστολή της παραίτησής του, καλεί για άλλη μια φορά η Νέα Δημοκρατία, τον τέως υπουργός Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά.

Σχολιάζοντας τη χθεσινή συνέντευξη που έδωσε ο Νίκος Κοτζιάς, η αξιωματική αντιπολίτευση τονίζει ότι όσο δεν δίνει την επιστολή παραίτησής του στη δημοσιότητα «απλά επιβεβαιώνει ότι κάτι έχει να κρύψει ή -ακόμη χειρότερα- ότι κάτι φοβάται».

Αναλυτικά στην ανακοίνωση της ΝΔ αναφέρονται τα εξής :

«Οι πολίτες κουράστηκαν να βλέπουν τον κ. Κοτζιά να δίνει διαρκώς συνεντεύξεις και να παραπονιέται επειδή ο κ. Τσίπρας κράτησε τον κ. Καμμένο στην κυβέρνηση και απέπεμψε εκείνον. Όσο δεν δίνει την επιστολή παραίτησής του στη δημοσιότητα, απλά επιβεβαιώνει ότι έχει κάτι να κρύψει ή -ακόμη χειρότερα- ότι κάτι φοβάται».

Τι είπε χθες ο Κοτζιάς

Στις καταγγελίες του Πάνου Καμμένου για τις χρηματοδοτήσεις εταιρίας του Σόρος, τα λεγόμενα «μυστικά κονδύλια» του ΥΠΕΞ αλλά και στη μήνυση που κατέθεσε αναφέρθηκε ο Νίκος Κοτζιάς. 

Για τη μηνυτήρια αναφορά ο κ. Κοτζιάς είπε πως την έκανε για να υπερασπιστεί τον εαυτό του και «τα έστειλα στον εισαγγελέα για να μην ασχολείται με αυτό».

«Εγώ είμαι καθαρός άνθρωπος, δεν έχω τίποτα να φοβηθώ και πάω πρώτος στις δικαστικές αρχές» ανέφερε ο κ. Κοτζιάς στο Open και επεσήμανε πως «εγώ δεν κάνω διαρροές» και «δεν υπάρχουν κύκλοι Κοτζιά».

«Ειπώθηκε πως ο Σόρος έδωσε 50 εκατ. για να αγοράσουμε ανθρώπους στα Σκόπια» είπε ο κ. Κοτζιάς και τόνισε ότι «εγώ προέρχομαι από πλούσια οικογένεια, δεν χρηματίζομαι».

«Όλες οι δυνάμεις που θέλουν αδράνεια και βγάζουν λεφτά από την αδράνεια» δεν θέλουν συμφωνία για το Σκοπιανό, σύμφωνα με τον κ. Κοτζιά.

«Ας αποδείξουν ότι ο Σόρος έδωσε 50 εκατ. Έχω προτείνει στην κυβέρνηση να γίνει γενίκευση του νόμου ότι κανένας υπουργός δεν μπορεί να βγάλει λεφτά από ανώνυμες πηγές και τα κρίνει η αρμόδια κυβέρνηση. Προτείνω να υπάρχει πλήρης διαφάνεια» είπε ο κ. Κοτζιάς και συμπλήρωσε πως στη Συνταγματική Αναθεώρηση καλό θα ήταν να υπάρξει πλήρης έλεγχος του χρηματισμού των μυστικών υπηρεσιών.

«Μου επιτέθηκαν όλοι όταν έβαλα το θέμα των εγγυήσεων στην Κύπρο» είπε ο κ. Κοτζιάς.

«Είχα πει στον πρωθυπουργό πως θεωρώ ότι έχει τελειώσει ο κύκλος συνεργασίας με τους ΑΝΕΛ» ανέφερε ο πρώην ΥΠΕΞ και συμπλήρωσε πως «ως κυβέρνηση σωτηρίας συνεργαστήκαμε με την λαϊκή δεξιά».

«Δεν μπορεί να υπάρχει ανοχή σε αυτούς που λένε ότι θα ανατρέψουν την κυβέρνηση»

Ο κ. Κοτζιάς αποκάλυψε πως είχε υποβάλλει παραίτηση όταν διαπίστωσε πως ο Καμμένος στις ΗΠΑ είχε διαφορετική γραμμή από την κυβέρνηση «τότε δεν επέμεινα γιατί μεσολάβησε η ψηφοφορία των Σκοπίων για τη Συνταγματική Αναθεώρηση».

«Ο Τσίπρας είχε συμφωνήσει για να ανακοινώσω την αιγιαλίτιδα» είπε ο κ. Κοτζιάς και ανέφερε πως «ανακοίνωσα στον Τσαβούσογλου την απόφαση μας».

«Το ΠΡΑΤΤΩ θα στηρίξει ψηφοδέλτια στην τοπική αυτοδιοίκηση» δήλωσε ο κ. Κοτζιάς και για τις σχέσεις του με τον κ. Τσίπρα είπε πως τον εκτιμά βαθιά.