Βούτσης: «Η ολοκλήρωση του διαγωνισμού είμαι μια δικαίωση»

02/09/16 • 12:14 | UPD 02/09/16 • 12:14

Το συνολικό τίμημα για τις τέσσερις άδειες είναι αντίστοιχο με όσα προέβλεπαν οι δανειστές ήδη από το πρώτο μνημόνιο και οι κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δεν τόλμησαν να διεκδικήσουν, τόνισε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Στο Κόκκινο.

Η ολοκλήρωση του διαγωνισμού είναι μία δικαίωση όσων έδωσαν την πολιτική μάχη για τη νομιμότητα στο τηλεοπτικό τοπίο και την αποκόμιση εσόδων για το δημόσιο, είπε ο κ. Βούτσης.

Για τα 246 εκατ. ευρώ που έδωσαν οι τέσσερις πλειοδοτήσαντες για τις άδειες, σημείωσε ότι φάνηκε ότι το νούμερο αυτό είναι μέσα στα πράγματα και υπενθύμισε ότι, ήδη από το πρώτο μνημόνιο, οι δανειστές με την τεχνογνωσία που έφερναν μαζί τους, υπολόγιζαν ένα έσοδο της τάξης των 200-300 εκατ. ευρώ για τις άδειες, χωρίς να προχωρήσει η διαδικασία από τις προηγούμενες κυβερνήσεις.

«Η επιτυχία του διαγωνισμού καταρρίπτει πλήρως όλη την επιχειρηματολογία περί λύτρων τόσα χρόνια αυτές οι επιχειρήσεις δεν πλήρωναν γιατί προστατεύονταν», σημείωσε.

Δύο πράγματα προκύπτουν, το ένα είναι το εξαιρετικά μεγάλο τίμημα, που επαναφέρει σε άλλη βάση τη συζήτηση για τα MME, το άλλο είναι ότι η διαδικασία αναγνωρίστηκε τελικά από όλες τις πλευρές που συμμετείχαν.

Για τη διερεύνηση από τη Βουλή των δανείων που έπαιρναν τα ΜΜΕ από τις τράπεζες με πολιτική υποστήριξη, ο κ.Βούτσης είπε ότι θα οδηγήσει όσους πολιτικούς τυχόν εμπλέκονται στις αρμόδιες κοινοβουλευτικές διαδικασίες και τους υπόλοιπους στην Δικαιοσύνη, εφόσον το υλικό αποκτήσει πορισματικό χαρακτήρα..

Ο κ.Βούτσης σχολίασε τις δηλώσεις της κ.Βούλτεψη και άλλων περί χουντικών, τονίζοντας ότι «κάποιοι δίνουν άλλοθι» στην ακροδεξιά.

Copy link
Powered by Social Snap