ΒΓΗΚΑΝ ΜΑΧΑΙΡΙΑ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ Π.Ε

Εμφύλιος στον ΣΥΡΙΖΑ για τον Νίκο Παππά και την ΕΡΤ

05/11/18 • 08:08 | UPD 05/11/18 • 08:08

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ

Με σκανδαλολογία, παροχολογία και διαρροές περί εξάντλησης της τετραετίας η κυβέρνηση επιχειρεί να καθορίσει την ατζέντα του επόμενου διμήνου, στο τέλος του οποίου θα ληφθεί η οριστική απόφαση για το χρόνο των εκλογών.

Με σκανδαλολογία, παροχολογία και διαρροές περί εξάντλησης της τετραετίας η κυβέρνηση επιχειρεί να καθορίσει την ατζέντα του επόμενου διμήνου, στο τέλος του οποίου θα ληφθεί η οριστική απόφαση για το χρόνο των εκλογών.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος επανέλαβε χθες σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ ότι «οι εκλογές είναι ακόμα πολύ μακριά», αλλά γνωρίζει καλά ότι τις εξελίξεις θα καθορίσουν η απόφαση των Θεσμών για τις συντάξεις και ο χρόνος της κύρωσης της συμφωνίας των Πρεσπών από την ελληνική Βουλή, που όπως όλα δείχνουν θα γίνει τέλος Ιανουαρίου με αρχές Φεβρουαρίου.

Εχοντας πραγματικό ορίζοντα ενός διμήνου, το Μαξίμου προσπαθεί να τοποθετήσει στο επίκεντρο της δημόσιας ζωής τη σκανδαλολογία, την οποία επιστρατεύει προκειμένου ν’ αποκομίσει οφέλη από την εμπλοκή στελεχών των κομμάτων της αντιπολίτευσης και να αλλάξει τους πολιτικούς συσχετισμούς.

Η απάντηση του κ. Τζανακόπουλου στις καταγγελίες της αντιπολίτευσης περί πολιτικών διώξεων «και οι Τσοχατζόπουλος και Παπαντωνίου μιλούσαν για σκευωρία, δεν μου λέει κάτι αυτό», δεν είναι μόνο επιβεβαιωτική του πολιτικού σχεδίου που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη αλλά και αποκαλυπτική της προσπάθειας επηρεασμού της Δικαιοσύνης.

Η κυβέρνηση επιχειρεί απροκάλυπτα την πολιτικοποίηση της δικαστικής έρευνας, την έκθεση των πολιτικών προσώπων του λεγόμενου «παλαιού πολιτικού συστήματος» στα μάτια της κοινής γνώμης, με απώτερο σκοπό την ενοχοποίηση των πολιτικών χώρων τόσο της Ν.Δ. όσο και του Κινήματος Αλλαγής.

Αυτό το σχέδιο θα αποτελέσει και τον παρονομαστή της συζήτησης στη Βουλή για τη Συνταγματική Αναθεώρηση, με την κυβέρνηση να ζητά συναίνεση, προκειμένου να χρεώσει το επικείμενο «ναυάγιο» στην αντιπολίτευση, καθώς δεν υπάρχει ούτε πραγματική βούληση αλλά ούτε και συμφωνία ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝ.ΕΛ. για να προχωρήσουν.

Παράλληλα, η κυβέρνηση επενδύει πολιτικά στη νομοθέτηση των μέτρων που είχε εξαγγείλει ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ, την ίδια στιγμή που η αβεβαιότητα στην οικονομία ενισχύεται και αρνητικά και απαισιόδοξα σενάρια για το μέλλον της βλέπουν και πάλι το φως της δημοσιότητας όχι μόνο στον εγχώριο αλλά κυρίως στο διεθνή Τύπο.

Στη Βουλή έρχεται το πρώτο από τα νομοσχέδια για την επιστροφή των αναδρομικών στα ειδικά μισθολόγια (γιατροί ΕΣΥ, δικαστικοί, πανεπιστημιακοί και ένστολοι), θα ακολουθήσει το νομοσχέδιο για τη μείωση του ΕΝΦΙΑ αλλά και για φοροελαφρύνσεις που θα ισχύσουν από το 2020, ενώ η κυβέρνηση παρουσιάζει ήδη την ακύρωση της περικοπής των συντάξεων ως δεδομένη όπως άφησε να εννοηθεί και χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στην έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου