Την Τρίτη οι προτάσεις Μητσοτάκη

ΝΔ για Τσίπρα: Δεν θα τον αφήσουμε να ευτελίσει την Συνταγματική Αναθεώρηση

31/10/18 • 17:51 | UPD 31/10/18 • 17:52

Newsroom eleftherostypos.gr

Την προσεχή Τρίτη στη συνεδρίαση της ΚΟ της ΝΔ ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα παρουσιάσει επίσημα τις προτάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την συνταγματική αναθεώρηση, με την αξιωματική αντιπολίτευση να προϊδεάζει σε ανακοίνωσή της

Την προσεχή Τρίτη στη συνεδρίαση της ΚΟ της ΝΔ ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα παρουσιάσει επίσημα τις προτάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την συνταγματική αναθεώρηση, με την αξιωματική αντιπολίτευση να προϊδεάζει σε ανακοίνωσή της για προτάσεις που θα αφορούν μια τολμηρή και ευρεία Συνταγματική Αναθεώρηση.

Η αξιωματική αντιπολίτευση κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα ότι φοβάται να αποδεχθεί την πρόταση Μητσοτάκη για συναινετική αναθεώρηση καθώς γνωρίζει ότι θα ηττηθεί στις εκλογές και τον προειδοποιεί  ότι δεν πρόκειται να επιτρέψει στον πρωθυπουργό να ευτελίσει την διαδικασία συνταγματικής αναθεώρησης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΝΔ

«Η Νέα Δημοκρατία έχει επισημάνει από καιρό ότι οι συνθήκες είναι ώριμες στη χώρα μας για μια τολμηρή και ευρεία Συνταγματική Αναθεώρηση. Για το λόγο αυτό ήδη από τις αρχές του 2016 ο Πρόεδρός της Κυριάκος Μητσοτάκης πρότεινε στον Αλέξη Τσίπρα να ενταχθούν με συναινετικό τρόπο προς αναθεώρηση όλες οι βασικές προτάσεις της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης και οι πολίτες να αποφανθούν, μέσω των εκλογών, για την κατεύθυνση των αλλαγών.

Ο κ. Τσίπρας φοβάται να αποδεχθεί την αυτονόητη αυτή πρόταση, προφανώς γιατί γνωρίζει ότι θα ηττηθεί στις επικείμενες εκλογές. Επιχειρεί να εργαλειοποιήσει ακόμη και την επιβεβλημένη αλλαγή του Συντάγματος ως όχημα διχασμού και μικροπολιτικής ιδιοτέλειας μήπως και αποκρύψει την αποσύνθεση της κυβέρνησής του. Αδιαφορεί για το πώς το Σύνταγμα μπορεί και πρέπει να καταστεί μοχλός ανάπτυξης της χώρας και βελτίωσης της ζωής των πολιτών, καθώς επιδιώκει να επιβάλλει τις παρωχημένες ιδεοληψίες του ακόμη και στον καταστατικό χάρτη της πατρίδας μας.

Είναι αυτονόητο ότι η Νέα Δημοκρατία δεν θα επιτρέψει στον κ. Τσίπρα να ευτελίσει αυτή τη μείζονα θεσμική διαδικασία. Στη διάρκεια της επικείμενης κοινοβουλευτικής συζήτησης θα αναδείξει όλες τις αναγκαίες συνταγματικές αλλαγές για την Ελλάδα που αξίζουμε και όλοι οι βουλευτές θα αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Τις προτάσεις που εισηγείται η αξιωματική αντιπολίτευση για το νέο καταστατικό χάρτη, θα τις δημοσιοποιήσει ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης την προσεχή Τρίτη στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, ενώ με απόφασή του, γενικός εισηγητής της Νέας Δημοκρατίας στην αναθεωρητική διαδικασία θα είναι ο βουλευτής Ιωαννίνων κ. Κώστας Τασούλας.