Κουβέλης: Αρνητική η δημόσια τοποθέτηση Ράμα για τον θάνατο Κατσίφα

31/10/18 • 13:00 | UPD 31/10/18 • 13:52

Newsroom eleftherostypos.gr

Ως εξαιρετικά αρνητική χαρακτήρισε ο υπουργός Ναυτιλίας, Φώτης Κουβέλης, τη δημόσια τοποθέτηση του Αλβανού πρωθυπουργού Εντι Ράμα για τον θάνατο του35χρονου ομογενούς Κωνσταντίνου Κατσίφα.

Ως εξαιρετικά αρνητική χαρακτήρισε ο υπουργός Ναυτιλίας, Φώτης Κουβέλης, τη δημόσια τοποθέτηση του Αλβανού πρωθυπουργού Εντι Ράμα για τον θάνατο του35χρονου ομογενούς Κωνσταντίνου Κατσίφα.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM», ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ερωτηθεί σχετικά με το θέμα σημείωσε:

«Πέρα από την οδύνη που μου προκαλεί ο θάνατος ενός συνανθρώπου μας, πρέπει να αξιολογήσουμε ως εξαιρετικά αρνητική τη δημόσια τοποθέτηση του (Αλβανού πρωθυπουργού) Ράμα, αλλά και όλες οι διαδικασίες, οι οποίες φαίνεται – και λέω φαίνεται, γιατί παραμένουν αδιευκρίνιστα πάρα πολλά στοιχεία – να έχουν προσδιορίσει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες δολοφονήθηκε αυτός ο νέος άνθρωπος.

Από εκεί και πέρα, οι σχέσεις Ελλάδας – Αλβανίας δεν πρέπει να κλονιστούν, δεν πρέπει να ρηγματωθούν, διότι δεν είναι και στην καλύτερη φάση τους, με βάση το θλιβερό αυτό γεγονός το οποίο συνέβη. Η Αλβανία έχει μια κυμαινόμενη, όσο και αντιφατική, πολιτική σε σχέση με την Ελλάδα.

Υπάρχουν ζητήματα σε εκκρεμότητα και πάρα πολλές φορές η Αλβανία λειτουργεί με έναν τρόπο ο οποίος δεν αναδεικνύει τις δικές της υποχρεώσεις απέναντι στην Ελλάδα, πολύ δε περισσότερο όταν η Ελλάδα είναι εκείνη που κρατάει στα χέρια της τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της Αλβανίας για τον οποίο ο κ. Ράμα δείχνει πάρα πολύ να κόπτεται».

Θυμίζουμε ότι το ίδιο βράδυ του τραγικού συμβάντος ο πρωθυπουργός της Αλβανίας με ανάρτησή του στο twitter είχε τονίσει: «Αγαπητοί γείτονες, αντί να χαρακτηρίζετε απαράδεκτη την απώλεια της ζωής ενός τρελού που πυροβόλησε με πολεμικές σφαίρες κατά της αστυνομίας μας που εκτέλεσε μόνο το καθήκον της, ελάτε μαζί μας στην προσευχή μας στο Θεό που καμία αθώα ζωή δεν χάθηκε άδικα από την εξτρεμιστική ανοησία».