Η ΝΔ πετά το γάντι της συνταγματικής αναθεώρησης στον Τσίπρα

30/10/18 • 09:42 | UPD 30/10/18 • 09:42

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ

Ετοιμη για μια γενναία συνταγματική αναθεώρηση που θα περιλαμβάνει και τολμηρές αλλαγές, όπως το «εμβληματικό» άρθρο 16, που έχουν ωριμάσει πλέον στους κόλπους της ελληνικής κοινωνίας, δηλώνει η ΝΔ.

Ετοιμη για μια γενναία συνταγματική αναθεώρηση που θα περιλαμβάνει και τολμηρές αλλαγές, όπως το «εμβληματικό» άρθρο 16, που έχουν ωριμάσει πλέον στους κόλπους της ελληνικής κοινωνίας, δηλώνει η ΝΔ.

Η αξιωματική αντιπολίτευση εμφανίζεται ταυτόχρονα εξαιρετικά επιφυλακτική για τις πραγματικές προθέσεις με τις οποίες ετοιμάζεται το κυβερνών κόμμα να εκκινήσει τη σχετική διαδικασία.

Αφενός σε χρόνο που δεν είναι πολιτικά ουδέτερος, καθώς η χώρα βρίσκεται σε άτυπη προεκλογική περίοδο και η κυβερνητική πλειοψηφία αγωνίζεται να εξασφαλίσει την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη παραμονή της στην εξουσία, και αφετέρου χωρίς ο Αλέξης Τσίπρας να έχει ανταποκριθεί, μέχρι σήμερα, στην πρόταση-πρόκληση που του έχει απευθύνει από το 2016 ο Κυριάκος Μητσοτάκης για συναινετικό καθορισμό των υπό αναθεώρηση άρθρων, ώστε η επόμενη Βουλή να προχωρήσει σε ευρύτατες συνταγματικές αλλαγές.

Η επιφυλακτικότητα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που είναι απόρροια της διαρκούς αντιμετώπισης από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ σημαντικών ζητημάτων με όρους «εργαλειοποίησης», διαφάνηκε ξεκάθαρα και από την πρώτη αντίδραση της Πειραιώς μετά την επιστολή του πρωθυπουργού προς τους πολιτικούς αρχηγούς.

«Την ώρα που ο κυνικός συνεταιρισμός των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ. παραπαίει και ο κ. Τσίπρας αναζητεί εναγωνίως ευκαιριακές πλειοψηφίες επιβίωσης για λίγους ακόμη μήνες στην εξουσία, θυμήθηκε ξαφνικά την -ξεχασμένη και από τον ίδιο- συνταγματική αναθεώρηση. Ζητεί μάλιστα τη συναίνεση της αντιπολίτευσης, την ώρα που καθημερινά την υβρίζει, τη συκοφαντεί και την απειλεί ακόμη και με διώξεις», σχολίασε χαρακτηριστικά η Ν.Δ. Εσπευσε ωστόσο να ρίξει για μία ακόμη φορά το… γάντι στον πρωθυπουργό καλώντας τον να επιδείξει την πολιτική ωριμότητα που απαιτείται για να γίνει πράξη μια όσο το δυνατόν πιο ευρεία συνταγματική αναθεώρηση.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στην έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου

Copy link
Powered by Social Snap