ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΤΡΟΠΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΕΙΛΗΣΕΙ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ

«Φοβούνται» τον Κοτζιά στο Μαξίμου – Οι επόμενες κινήσεις του πρώην ΥΠΕΞ

27/10/18 • 08:33 | UPD 27/10/18 • 10:17

ΙΑΣΩΝ ΠΙΠΙΝΗΣ

Σε πραγματική πολιτική απειλή για το Μέγαρο Μαξίμου εξελίσσεται ο Νίκος Κοτζιάς, στον απόηχο των αποκαλύψεων για τα μυστικά κονδύλια και τις καταγγελίες για χρηματοδότηση της κυβέρνησης από τον Τζορτζ Σόρος.

Σε πραγματική πολιτική απειλή για το Μέγαρο Μαξίμου εξελίσσεται ο Νίκος Κοτζιάς, στον απόηχο των αποκαλύψεων για τα μυστικά κονδύλια και τις καταγγελίες για χρηματοδότηση της κυβέρνησης από τον Τζορτζ Σόρος.

Με τις τελευταίες εμφανίσεις του, που είχαν καθαρά πολιτικό χαρακτήρα, ο κ. Κοτζιάς κατέστησε σαφές ότι μετά την παραίτησή του από την κυβέρνηση δεν πρόκειται να σωπάσει, ενώ αναμένεται να συνεχίσει τις αποκαλύψεις για ζητήματα που διαχειρίστηκε στη συμφωνία των Πρεσπών, αλλά και για άλλα θέματα που σχετίζονται με άλλα υπουργεία. Αν και ο Νίκος Παππάς έσπευσε να στείλει μήνυμα στον πρώην υπουργό Εξωτερικών, ότι «δεν θα γίνει Γιάνης Βαρουφάκης», στην πραγματικότητα αυτός είναι ο μεγάλος φόβος του Μεγάρου Μαξίμου.

Στην κυβέρνηση υπάρχει διάχυτος φόβος ότι ο Νίκος Κοτζιάς το επόμενο διάστημα, στο δρόμο προς τις κάλπες, θα επιχειρήσει να απειλήσει πολιτικά τον ΣΥΡΙΖΑ, κυρίως με τρεις τρόπους.

1 Προβαίνοντας σε αποκαλύψεις σε σχέση με τη διαχείριση των μυστικών κονδυλίων από άλλα υπουργεία, καθώς έχει αφήσει να εννοηθεί ότι «κάτι γνωρίζει».

2 Αποκαλύπτοντας «κρυφή ατζέντα» του πρωθυπουργού σε σχέση με τη συμφωνία των Πρεσπών και τις πραγματικές προθέσεις της κυβέρνησης αμέσως μετά τη συνταγματική αναθεώρηση στα Σκόπια. Ηδη έχει αφήσει να εννοηθεί πως γίνονταν κινήσεις πίσω από την πλάτη του.

3 Κατεβαίνοντας αυτόνομα στις εκλογές με την κίνηση ΠΡΑΤΤΩ, επηρεάζοντας ένα σημαντικό τμήμα από το εκλογικό ακροατήριο του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ίδιος ο Νίκος Κοτζιάς ξεκαθάρισε (ΚΡΗΤΗ TV) πως δεν πρόκειται να είναι υποψήφιος με τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Δημήτρη Τζανακόπουλο να σπεύδει να δηλώσει λίγες ώρες αργότερα πως ο ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί στην πολιτική συστράτευση που θα κάνει, να περιλαμβάνεται και ο επικεφαλής του ΠΡΑΤΤΩ.

Εντονο είναι το ενδιαφέρον και για το περιεχόμενο της 9σέλιδης επιστολής παραίτησης, στην οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Κοτζιάς αναφέρεται και σε ζητήματα που «καίνε». Ο πρώην υπουργός πάντως, στην παρούσα χρονική στιγμή δεν προτίθεται να τη δημοσιοποιήσει. Σύμφωνα με καλά πληροφορημένη πηγή, τις προηγούμενες μέρες υπήρξε νέο τηλεφώνημα ανάμεσα στον Νίκο Κοτζιά και στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και συμφωνήθηκε καμία από τις δυο πλευρές να μη δώσει στη δημοσιότητα την επίμαχη επιστολή.

Διαβάστε περισσότερα στην έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής