Την Κεφαλονιά επισκέπτεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης – Συναντήθηκε με ντόπιους και στελέχη της ΝΔ [εικόνες]

20/10/18 • 17:19 | UPD 20/10/18 • 17:19

Newsroom eleftherostypos.gr

Στην Κεφαλονιά που γιορτάζει σήμερα τον τοπικό της πολιούχο, τον Αγιο Γεράσιμο, βρίσκεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στην Κεφαλονιά που γιορτάζει σήμερα τον τοπικό της πολιούχο, τον Αγιο Γεράσιμο, βρίσκεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης το πρωί παραβρέθηκε στην Λιτανεία του Αγίου Γερασίμου, ενώ στη συνέχεια συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Κεφαλονιάς.

Αμέσως μετά έκανε μια βόλτα στα μαγαζιά όπου συνομίλησε με ντόπιους, ενώ στη συνέχεια είχε συνάντηση με τοπικά στελέχη της ΝΔ. Στο πλευρό του βρέθηκε η Ρόδη Κράτσα, υποψήφια περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων με τη ΝΔ, αλλά και ο βουλευτής της ΝΔ Βασίλης Οικονόμου.

  • Save

  • Save

  • Save

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης πόσταρε μερικές φωτογραφίες από την περιοδεία του στο νησί και έγραψε στo Twitter: «Σήμερα είμαι στην Κεφαλονιά, στη γιορτή του Αγ. Γερασίμου μαζί με την κ. Κράτσα, υποψήφια περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων που στηρίζει η ΝΔ. Είναι ένας άνθρωπος με εμπειρία &διεθνή εμβέλεια που θα δώσει στα νησιά μας την εξωστρεφή αναπτυξιακή προοπτική που στερήθηκαν τα τελευταία χρόνια».

Εκλογές πριν έρθει η Συμφωνία των Πρεσπών στη Βουλή

Δυστυχώς, καθώς προχωράει η διαδικασία παράγονται ολοένα και περισσότερα τετελεσμένα, δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τη συμφωνία των Πρεσπών.

Ο μόνος τρόπος να αποτραπεί η κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών με την ΠΓΔΜ είναι να γίνουν εκλογές προτού η συμφωνία κατατεθεί στην Βουλή. Αυτό επεσήμανε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, χαρακτηρίζοντας τη συμφωνία επιζήμια για τη χώρα και ξεκαθαρίζοντας για ακόμη μία φορά ότι το κόμμα του δεν πρόκειται να την ψηφίσει.

«Από την πρώτη στιγμή έχουμε ξεκαθαρίσει ότι η ΝΔ δε θα επικυρώσει την συμφωνία ούτε τώρα, ούτε στην επόμενη βουλή γιατί θεωρούμε ότι είναι επιζήμια για τα εθνικά συμφέροντα, καθώς για πρώτη φορά εκχωρείται η «μακεδονική» γλώσσα και εθνότητα στους γείτονες» είπε χαρακτηριστικά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης από την Κεφαλονιά.

Όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης με τις εκλογές θα δοθεί η ευκαιρία στις πολίτες να αξιολογήσουν οι ίδιοι τη συμφωνία με τη γειτονική χώρα για το ονοματολογικό, αλλά και συνολικά το κυβερνητικό έργο.

Σχολίασε επίσης ότι η εικόνα της γειτονικής χώρας κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας για τη χθεσινή πρώτη ψηφοφορία «δεν συνάδει με την εικόνα χώρας που προσδοκά να μπει στην μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια».
Από την πλευρά του ο τομεάρχης Εξωτερικών της Ν.Δ.,Γιώργος Κουμουτσάκος χαρακτήρισε επιζήμιους συνολικά τους χειρισμούς του Νίκου Κοτζιά κατά την θητεία του στο υπουργείο Εξωτερικών.