Μήνυμα Τζανακόπουλου σε Κοτζιά και άλλους: Όποιος δυσφορεί, να κατέβει από το τρένο της κυβέρνησης

17/10/18 • 12:39 | UPD 17/10/18 • 12:39

Newsroom eleftherostypos.gr

Εντονο εκνευρισμό έχουν προκαλέσει στο Μέγαρο Μαξίμου οι διαρροές περί απειλής παραίτησης του Νίκου Κοτζιά έπειτα από το θερμό επεισόδιο που είχε στο υπουργικό συμβούλιο με τον Πάνο Καμμένο. 

Εντονο εκνευρισμό έχουν προκαλέσει στο Μέγαρο Μαξίμου οι διαρροές περί απειλής παραίτησης του Νίκου Κοτζιά έπειτα από το θερμό επεισόδιο που είχε στο υπουργικό συμβούλιο με τον Πάνο Καμμένο. 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος μιλώντας στην τηλεόραση του ALPHA τόνισε ότι: «Το μήνυμα που εξέπεμψε ο πρωθυπουργός ήταν σαφές καθαρό και προς όλες τις κατευθύνσεις. Το τρένο της κυβέρνησης προχωρά και θα φτάσει στον προορισμό του. Όποιος δεν θέλει να φτάσει σε αυτόν τον προορισμό ή όποιος δυσφορεί στην διαδρομή τότε πρέπει να κατέβει από το τρένο.

Ο υπουργός Εξωτερικών έχει τακτική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό αν ήθελε να του πει κάτι θα το έλεγε. Δεν ξέρω ποιος είναι αυτός ο οποίος κάνει διαρροές. Εγώ δεν ξέρω αν ο κ. Κοτζιάς δυσφορεί. δεν μπορώ να το πιστέψω όμως. Δεν έχει λόγο να δυσφορεί. Γιατί η πολιτική του πρωθυπουργού στο θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών είναι αυτή με την oποία συμφωνεί ο κ. Κοτζιάς.

Άρα, δεν υπάρχει κανένας λόγος προς δυσφορία. Αν συνέβαινε κάτι τέτοιο είμαι σίγουρος ότι ο κ. Κοτζιάς δεν θα το επικοινωνούσε μέσω διαρροών. Αυτή η κυβέρνηση δεν επικοινωνεί με διαρροές. θα το έλεγε ευθέως στον πρωθυπουργό με τον οποίο έχει καθημερινή και τακτική επικοινωνία».

Όπως επισήμανε ο κ. Τζανακόπουλος εχθές διεξήχθη μια «ανοιχτή πολιτική συζήτηση στη βάση των κατευθύνσεων του Αλέξη Τσίπρα.  Ο πρωθυπουργός δεν παρακαλά κανέναν, δεν φοβήθηκε ποτέ τις πολιτικές εξελίξεις. Τις προκαλεί ο ίδιος όταν ωφελούν τη χώρα». O Πάνος Καμμένος διατηρεί τη διαφωνία του αλλά δεν συμπλέει με τη ΝΔ».

Σχετικά με την την επίθεση στο ΑΤ Ομόνοιας, ο κ. Τζανακόπουλος θέλησε να ρίξει τους τόνους υποβαθμίζοντας το θέμα:  «Είναι μια κατάσταση την οποία προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε η οποία μεγαλοποιήθηκε για πολιτικούς λόγους διότι εξυπηρετεί την λανθασμένη ατζέντα Μητσοτάκη για επιδείνωση των συνθηκών ασφάλειας στην Αθήνα».