Τι απαντά ο Καϊτετζίδης στην πρόταση της ΝΔ για υποψηφιότητα στον δήμο Θεσσαλονίκης

17/10/18 • 10:29 | UPD 17/10/18 • 10:29

Newsroom eleftherostypos.gr

«Ζήτησα μία μικρή προθεσμία σε μια τιμητική πρόταση της ΝΔ για τον Δήμο Θεσσαλονίκης. Γνωρίζουν ότι δεν είμαι από τους ανθρώπους θα διχάσουν τους συμπολίτες του ή θα εγκλωβιστούν σε κομματικές λογικές ή σε πολιτικά παιχνίδια» δήλωσε ο Δήμαρχος Πανοράματος Ιγνάτιος Καϊτετζίδη

«Ζήτησα μία μικρή προθεσμία σε μια τιμητική πρόταση της ΝΔ για τον Δήμο Θεσσαλονίκης, που πρέπει να έχει όμως δύο βασικά χαρακτηριστικά: ενότητα και αυτοδιοικητικά χαρακτηριστικά.

Όσοι με ξέρουν, γνωρίζουν ότι δεν είμαι από τους ανθρώπους θα διχάσουν τους συμπολίτες του ή θα εγκλωβιστούν σε κομματικές λογικές ή σε πολιτικά παιχνίδια» δήλωσε στον Δημήτρη Βενιέρη και τον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης FOCUS 103,6, ο Δήμαρχος Πανοράματος Ιγνάτιος Καϊτετζίδης, στον οποίο έχει γίνει πρόταση στήριξης από τη Νέα Δημοκρατία, προκειμένου να διεκδικήσει τον Δήμο Θεσσαλονίκης.

«Έχω συγκεκριμένη λογική και πρόταση, που μπορώ μα συνδιαμορφώσω με τους συνεργάτες μου και κυρίως με την κοινωνία. Εφόσον αυτό βρίσκει απήχηση σε ένα μεγάλο κόμμα, όπως είναι η Νέα Δημοκρατία, αυτό πάνω από όλα ως άνθρωπο, αλλά και ως αυτοδιοικητικό, με ικανοποιεί. Το επόμενο διάσημα θα επιδιώξω συναντήσεις και με άλλους πολιτικούς αρχηγούς και με προσωπικότητες της πόλης ώστε να έχω στήριξη της προσπάθειας»

Ο κ. Καϊτετζίδης δήλωσε ότι σε λίγες ημέρες θα απαντήσει οριστικά στην πρόταση της ΝΔ για τον Δήμο της Θεσσαλονίκης, ενώ διευκρίνισε ότι δεν θα επηρεάσει την τελική του απόφαση, το αν θα κατέβει ή όχι υποψήφιος και πάλι ο Γιάννης Μπουτάρης, τονίζοντας ότι η πρόταση του είναι αυτόνομη. «Άλλωστε», όπως είπε, «ο νέος νόμος για την αυτοδιοίκηση με την απλή αναλογική, επιβάλλει τις συνθέσεις. Δεν υπάρχει παντοδυναμία, άρα θα πρέπει να συνθέσουμε προτάσεις. Θα μιλήσω και με τον Παναγιώτη Ψωμιάδη και με όλους όσοι έχουν εκδηλώσει πρόθεση να διεκδικήσουν τον Δήμο Θεσσαλονίκης. Δεν θα διαχωρίσω κανένα, από εκεί και πέρα, καθένας έχει τη διαδρομή του και κρίνεται γι΄αυτό.

Κληθείς τέλος να «βαθμολογήσει» το έργο Μπουτάρη στον Δήμο Θεσσαλονίκης, ο κ. Καϊτετζίδης απάντησε: «Δεν μπορώ να βαθμολογήσω το έργο του Γιάννη Μπουτάρη, μας βαθμολογούν όλους οι πολίτες, αυτοί είναι οι κριτές.»