Στην Μόσχα στις 29 Οκτωβρίου ο Πάνος Καμμένος

16/10/18 • 11:27 | UPD 16/10/18 • 11:27

Newsroom eleftherostypos.gr

Την είδηση επιβεβαίωσε ο ίδιος ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter.

Την είδηση επιβεβαίωσε ο ίδιος ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter.

Για τις 7 Δεκεμβρίου έχει «κλειδώσει» και η επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην Μόσχα. Ο Αλέξης Τσίπρας μεταβαίνει στη Ρωσία κατόπιν επίσημης πρόσκλησης του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν.

Τον περασμένο μήνα, ο πρωθυπουργός, είπε ότι Αθήνα και Μόσχα προσπαθούν να αποκαταστήσουν τις τεταμένες διπλωματικές σχέσεις τους και ανακοίνωσε το σχέδιό του να επισκεφθεί τη Ρωσία μέσα στο 2018.

Ο Καμμένος στις ΗΠΑ μίλησε με ιδιαίτερα θερμά λόγια για την ελληνοαμερικανική συνεργασία και επέμεινε πάρα πολύ στον ρόλο που μπορεί να παίξει η Ελλάδα ως δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ “αντικρουόμενων δυνάμεων και συμφερόντων”. Σ΄ αυτό το σημείο επέμεινε πολύ και στη χθεσινή του συνέντευξη στην ΕΡΤ, λέγοντας ότι οι ΗΠΑ αναμένουν από την Ελλάδα να παίξει αυτό το ρόλο. Συνεπώς η επίσκεψη στη Μόσχα όχι μόνο δεν προκαλεί κάποιο ζήτημα στο κλίμα στον ελληνοαμερικανικών σχέσεων. Αντιθέτως.

Όπως πολλές φορές έχουμε ξαναγράψει η Ελλάδα έχει το μεγάλο πλεονέκτημα να μπορεί να συζητά με πολλούς διαφορετικούς “παίκτες” στην περιοχή μας. Να μεταφέρει μηνύματα σε “αντιμαχόμενες” πλευρές. Αυτό το πλεονέκτημα πρέπει να το εκμεταλλευτούμε .

Στη Ρωσία ο Πάνος Καμμένος έχει πολλά να συζητήσει εκτός από το να προσπαθήσει να εκτονώσει την ένταση που υπάρχε στις ελληνορωσικές σχέσεις, ενόψει και της επίσκεψης Τσίπρα. Υπάρχουν θέματα που έχουν να κάνουν με τη συντήρηρη ρωσικών οπλικών συστημάτων που έχουμε στο οπλοστάσιό μας. Όπως και να ΄χει πάντα μια επίσκεψη στη Μόσχα είναι σημαντική.

Πηγή: militaire.gr 

Copy link
Powered by Social Snap