«ανεβαινει» απο… μαρτιο

Καμμένος-Τσίπρας στήνουν παράσταση «Διαφωνούμε για το Σκοπιανό»

03/10/18 • 08:20 | UPD 03/10/18 • 09:39

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ

Στην πλήρη επιβεβαίωση του σεναρίου ότι Αλέξης Τσίπρας και Πάνος Καμμένος ανεβάζουν για ευνόητους επικοινωνιακούς λόγους θεατρικό έργο με τίτλο «διαφωνούμε για το Σκοπιανό»

Στην πλήρη επιβεβαίωση του σεναρίου ότι Αλέξης Τσίπρας και Πάνος Καμμένος ανεβάζουν για ευνόητους επικοινωνιακούς λόγους θεατρικό έργο με τίτλο «διαφωνούμε για το Σκοπιανό», ενώ έχουν αποφασίσει να συνεχίσουν μαζί ως την τελευταία ημέρα αυτής της κυβέρνησης, οδηγούν οι εξελίξεις, μετά το δημοψήφισμα στα Σκόπια.

Ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. Πάνος Καμμένος, σε γραμμή Παπαχριστόπουλου, ξέχασε τις απειλές του ότι θα ρίξει την κυβέρνηση πριν έρθει η συμφωνία των Πρεσπών προς κύρωση στην Αθήνα. Μετά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Ανεξάρτητων Ελλήνων ισχυρίστηκε δήθεν ότι μετά το δημοψήφισμα τα δεδομένα αλλάζουν και ότι θα υπάρξει σημαντική παράταση στη συμφωνία που ο ίδιος έχει κάνει με τον Αλέξη Τσίπρα για να συνεχίσει να στηρίζει την κυβέρνηση.

Αφού επανέλαβε τα περί δικαίωσης και τις επιθέσεις κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη -τα οποία έχει ανάγκη για να καταφέρει να επιστρέψει στο κυβερνητικό κάδρο- ο κ. Καμμένος είπε ότι «ξεκινάει μια νέα, μια καινούργια εποχή που μεταθέτει ακόμα και τη συμφωνία που κάναμε με τον Αλέξη Τσίπρα για τον Μάρτιο για πολύ αργότερα, προκειμένου να αποφασίσουν και από την άλλη πλευρά το πώς θα κινηθούν».

Επέμεινε δε ότι πάει πίσω το χρονοδιάγραμμα των όλων διεργασιών και αυτό, όπως είπε, παρατείνει τη ζωή της κυβέρνησης. Ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. εκτίμησε ότι οι εκλογές θα έρθουν πολύ μετά τον Μάιο του 2019, πολύ πιθανόν στο τέλος της τετραετίας, ενώ αναφερόμενος στην άτυπη ενημέρωση πριν από μερικές ημέρες που έλεγε ότι Τσίπρας και Καμμένος θα ξανασυζητήσουν τον Μάρτιο, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας είπε ότι «τώρα θα ξανασυζητήσουμε τον Μάιο ή τον Αύγουστο».

Ερωτηθείς για το γάντι που του πέταξε από το βήμα της ΕΡΤ ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς προκαλώντας τον να πάει στη Βουλή «καθώς στη Βουλή πέφτουν οι κυβερνήσεις με ψηφοφορίες» αλλά και ότι «η εξωτερική πολιτική αποφασίζεται από τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Εξωτερικών και όχι από τον υπουργό Εθνικής Αμυνας», ο κ. Καμμένος απάντησε «μιλάω μόνο με τον πρωθυπουργό» και δεν επανέλαβε την πρόσφατη δήλωσή του ότι έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά.

Ωστόσο, το θέατρο που παίζουν ενώπιον του ελληνικού λαού αλλά και της διεθνούς κοινότητας ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Αμυνας δεν μπορεί να λύσει τα προβλήματα της κυβέρνησης, που θεωρείται εντός και εκτός Ελλάδος μια κυβέρνηση «υπ’ ατμόν» που έχει ξοδέψει το πολιτικό της κεφάλαιο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να κρύψει πόσο μεγάλη σημασία έχει για το πολιτικό του μέλλον να μην ταφεί η «συμφωνία των Πρεσπών» στα Σκόπια πριν προλάβει να έρθει προς κύρωση στην Αθήνα και οι ΑΝ.ΕΛ. προσποιούνται τους αισιόδοξους, αλλά γνωρίζουν ότι, αν η συμφωνία πεθάνει πολιτικά, τότε οι ίδιοι δεν θα μπορέσουν να παίξουν το χαρτί των… ανταρτών που «ρίχνουν» την κυβέρνηση και κυρίως δεν θα καταφέρουν να αλλάξουν τη σημερινή απογοητευτική πραγματικότητα για αυτούς, στην κοινωνία αλλά και στις δημοσκοπήσεις. Αυτό το κλίμα απόγνωσης και εκνευρισμού που επικρατεί και στην Κ.Ο. των ΑΝ.ΕΛ. δεν κατάφεραν να κρύψουν χθες οι κ.κ. Παπαχριστόπουλος και Κατσίκης, οι οποίοι σύμφωνα με πληροφορίες αντάλλαξαν βαριές κουβέντες και αλληλοκατηγορίες.

Κυβερνητικές πηγές επιβεβαιώνουν -σε αντίθεση μετά όσα λέει δημοσίως ο κ. Καμμένος υπό την πίεση των απογοητευτικών για τον ίδιο και το κόμμα του δημοσκοπήσεων- ότι η κυβέρνηση είναι απολύτως δεσμευμένη στη συμφωνία των Πρεσπών, ότι αναμένει ο Σκοπιανός πρωθυπουργός να ξεπεράσει τα προβλήματα που έχει και να τη φέρει προς κύρωση στη Βουλή «το αργότερο ως τον Μάρτιο» και μεταφέρουν τη βούληση του κ. Τσίπρα «πρώτα να κυρώσει τη συμφωνία των Πρεσπών και μετά να πάει σε εκλογές», με πιθανότερο σενάριο αυτό των τριπλών εκλογών τον Μάιο.

Ολα αυτά τα γνωρίζει εγκαίρως και πλήρως ο κ. Καμμένος, από τον ίδιο τον κ. Τσίπρα. Οπως επίσης ο κ. Καμμένος γνώριζε πλήρως και το τι διημείφθη στις συνομιλίες των πολιτικών αρχηγών που αποκαλύφθηκαν χθες και προκάλεσαν τόσο ντόρο – κυρίως για την εκτίμηση των Σκοπιανών ότι πρέπει να τελειώνουν με αυτήν την κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου, γιατί με την επόμενη κυβέρνηση η συμφωνία των Πρεσπών δεν προχωρά.

Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας τα γνωρίζει όλα αυτά από τις ενημερώσεις του ίδιου του υπουργού Εξωτερικών, με τον οποίο κάνουν πως μαλώνουν για τις ανάγκες του… θεάτρου.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου

Copy link
Powered by Social Snap