Δεν αποκλείει συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΝΔ- ΚΙΝΑΛ η Φώφη Γεννηματά

02/10/18 • 11:45 | UPD 02/10/18 • 11:45

Newsroom eleftherostypos.gr

Ανοιχτό το ενδεχόμενο συμμετοχής του Κινήματος Αλλαγής σε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – Νέας Δημοκρατίας, άφησε η Φώφη Γεννηματά σημειώνοντας ότι «πρόκειται για τα τρία κόμματα που έχουν χειριστεί την κρίση, έχουν χειριστεί συμφωνίες και προγράμματα και θα πρέπει να διαπραγματευτούν σκληρά την αλλαγή των δυσβάστακτων όρων που έχει επιβάλει ο κ. Τσίπρας σε αυτή τη χώρα».

Παράλληλα τόνισε, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ότι το ΚΙΝΑΛ δεν θα δεν θα αποτελέσει το δεκανίκι κανενός, αλλά θα γίνει ο καταλύτης των εξελίξεων και υπογράμμισε: «Δεν θα μπούμε σε μία κυβέρνηση απλά και μόνο για να βγουν οι αριθμοί και να υπάρξει δεδηλωμένη. Εμείς έχουμε καταθέσει το «Σχέδιο Ελλάδα» και τους καλούμε να μας πουν που συμφωνούν και που διαφωνούν».

Από την άλλη πλευρά η Φώφη Γεννηματά κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό, ότι διαπραγματεύτηκε μόνος του, χωρίς να συγκαλέσει το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών, όπως επανειλημμένα είχε ζητήσει το κόμμα της, ενώ τώρα προσπαθεί να περάσει τη Συμφωνία των Πρεσπών, που είναι μια κακή συμφωνία, χωρίς να έχει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία, από τη στιγμή που ο κυβερνητικός του εταίρος διαφωνεί.

Τέλος, σχολιάζοντας το προσχέδιο του προϋπολογισμού που κατατέθηκε στη Βουλή, η Φώφη Γεννηματά επεσήμανε ότι «αυτό που συμβαίνει είναι πρωτοφανές. Δεν είναι δυνατόν να κατατίθεται προϋπολογισμός 2 σε 1 και να περιμένουμε από τους θεσμούς να αποφασίσουν για εμάς, τα ‘αφεντικά’ μας, αποδεικνύοντας ότι τα περί ‘καθαρής εξόδου’ ήταν ψέματα».