για το ΚΑΠΕΛΟ των 9 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ

Την παραίτηση Μυλόπουλου από την Αττικό Μετρό ζητά η ΝΔ μετά το σκάνδαλο στο ΑΠΘ

19/09/18 • 15:07 | UPD 19/09/18 • 15:28

Newsroom eleftherostypos.gr

Την παραίτηση του Προέδρου της Αττικό Μετρό Α.Ε. Γιάννη Μυλόπουλου ζητεί η ΝΔ αφού, όπως αναφέρει, εκκρεμεί εις βάρος του ποινική δίωξη.

Την παραίτηση του Προέδρου της Αττικό Μετρό Α.Ε. Γιάννη Μυλόπουλου ζητεί η ΝΔ αφού, όπως αναφέρει, εκκρεμεί εις βάρος του ποινική δίωξη.

Υπενθυμίζεται ότι ο εισαγγελέας Διαφθοράς Βορείου Ελλάδας, ζήτησε την άσκηση ποινικών διώξεων για ακίνητο που απέκτησε το Πανεπιστήμιο επι των ημερών που πρύτανης ήταν ο Γιάννης Μυλόπουλος.

Οι διώξεις βασίζονται σε έρευνα της οικονομικής αστυνομίας, από την οποία προέκυψε οτι το κτιριακό συγκρότημα που επελέγη, φέρεται να είχε πολεοδομικές αυθαιρεσίες και η εμπορική του αξία εκτιμήθηκε αρχικώς τέσσερις φορές κάτω από την προϋπολογιζόμενη δαπάνη. Δηλαδή εκτιμήθηκε οτι θα πρέπει να αγοραστεί με 3 εκ. Ευρώ και τελικά δόθηκαν 12 εκ. Ευρώ για την αγορά του.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΝΔ

«Μετά την αποκάλυψη για την πρωτόδικη καταδίκη του Προέδρου της ΔΕΗ, κ. Παναγιωτάκη, και έτερος εκλεκτός του συστήματος ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται μπλεγμένος σε πολύ σοβαρή υπόθεση που ερευνά η Δικαιοσύνη. Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου, ασκήθηκε ποινική δίωξη στον κ. Γιάννη Μυλόπουλο, Πρόεδρο της Αττικό Μετρό και πρώην Πρόεδρο της ΕΡΤ3. Ο κ. Μυλόπουλος, ως πρώην Πρύτανης του Α.Π.Θ., εμφανίζεται να μεθόδευσε την αγορά κτιρίου για το πανεπιστήμιο με καπέλο 9 εκατομμύρια ευρώ σε σχέση με την αρχική αποτίμηση που είχε γίνει», αναφέρει η ΝΔ.

Και καταλήγει: «Το ερώτημα που τίθεται είναι αυτονόητο: έχει ο κ. Μυλόπουλος τη στοιχειώδη ευθιξία να παραιτηθεί μέχρι τουλάχιστον να διαλευκανθεί αυτή η πολύ σοβαρή υπόθεση; Και αν δεν σκοπεύει να παραιτηθεί μόνος του, μήπως θα πρέπει να τον παραιτήσει ο κ. Σπίρτζης από την νευραλγική θέση στην οποία τον έχει τοποθετήσει; Αναμένουμε μία ξεκάθαρη απάντηση εντός της ημέρας».

Copy link
Powered by Social Snap