«Φασιστική η ενέργεια του Πολάκη»

Μητσοτάκης στον Ελεύθερο Τύπο για την τραγωδία στο Μάτι: Χάθηκαν ζωές από την ανικανότητα και τον κυνισμό της κυβέρνησης

16/09/18 • 14:29 | UPD 16/09/18 • 14:29

Newsroom eleftherostypos.gr

Για την εθνική τραγωδία στο Μάτι και την αδιανόητη ενέργεια του Παύλου Πολάκη να φωτογραφίσει το σπίτι του Κωνσταντίνου  Συνολάκη, απάντησε σε ερώτηση του ανταποκριτή του Ελεύθερου Τύπου στην Θεσσαλονίκη Άγγελου Αγγελίδη ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Για την εθνική τραγωδία στο Μάτι και την αδιανόητη ενέργεια του Παύλου Πολάκη να φωτογραφίσει το σπίτι του Κωνσταντίνου  Συνολάκη, απάντησε σε ερώτηση του ανταποκριτή του Ελεύθερου Τύπου στην Θεσσαλονίκη Άγγελου Αγγελίδη ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στη ΔΕΘ. 

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε πως «έχει μιλήσει αναλυτικά για την εθνική τραγωδία. Εξήγησα τι θα μπορούσαμε να κάνουμε διαφορετικά και τι έκανε λάθος η κυβέρνηση η οποία επέδειξε ανικανότητα κι έναν αφόρητο κυνισμό. Ένας πρωθυπουργός που δεν ζήτησε ουσιαστικά συγγνώμη και που δεν απάντησε στο κύριο ερώτημα: Γνώριζε ή όχι όταν έκανε το σόου στις κάμερες για τους νεκρούς; Αν ήξερε είναι υποκριτής και ψεύτες. Αν δε γνώριζε είναι ανίκανος διαχειριστής.

Έχω μιλήσει ξεκάθαρα για ένα νέο πλαίσιο πολιτικής προστασίας. Φυσικές καταστροφές θα έχουμε και με αυξανόμενο ρυθμό, λόγω και της κλιματικής αλλαγής. Δεν έχουμε άλλοθι να μην είμαστε προετοιμασμένοι. Ζήτησα από τον κ. Συνολάκη να ετοιμάσει μια αντικειμενική έρευνα για το τι πήγε στραβά,. Δέχτηκε χυδαίες επιθέσεις, προεξέχοντος του συνηθισμένου υπόπτου, του κ. Πολάκη όχι γι’ αυτά που είπε αλλά για το ποιος είναι. Αυτό που έκανε ο κ. Πολάκης, να βγάλει τη διεύθυνσή του στο ίντερνετ, δεν ήταν ακροδεξιό, ήταν φασιστικό. Αν είχε δοθεί εντολή εκκένωσης, θα είχαν σωθεί ζωές στο Μάτι»,

Το πόρισμα Συνολάκη για το Μάτι ενόχλησε την κυβέρνηση και ο Πολάκης βγήκε… μπροστά

Ακόμη και στον καθηγητή φυσικών καταστροφών του Πολυτεχνείου Κρήτης, Κωνσταντίνο Συνολάκη, επιτέθηκε ο Παύλος Πολάκης με αφορμή την ομιλία του προχθές ενώπιον του Κυριάκου Μητσοτάκη στην οποία παρουσίασε πορίσματα για την τραγωδία στο Μάτι.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, προσπαθώντας να ακυρώσει τα συμπεράσματα του διακεκριμένου καθηγητή σχετικά με την εθνική τραγωδία και πως αυτή μπορούσε να αποφευχθεί έκανε λόγο για τους δεσμούς του με την οικογένεια Μητσοτάκη.

Συγκεκριμένα έγραψε:

Συνολάκης ….. Μάλιστα….. Μετά Χριστόν προφήτης … Με το κύρος του βαφτιστηριού Μητσοτάκη, του μέλους του ΔΣ του Ιδρύματος Μητσοτάκη και τοποθετημένος, από τον Μητσοτάκη ,στο ΔΣ του Ελληνικού Κέντρου Θαλάσσιων Ερευνών….Συνολάκης ….εκκενώνει το Μάτι από 35 έως 55 λεπτά αναλόγως το σταθμό που δίνει συνέντευξη!!!!! ΝΤΡΟΠΗ !!!

Το Σάββατο μάλιστα ο κ. Πολάκης επανήλθε δημοσιεύοντας στον λογαριασμό του στο Facebook τρεις φωτογραφίες από το σπίτι αλλά και την διεύθυνση του κ. Συνολάκη αναφέροντας:

Πριν κάνετε μαθήματα σε άλλους για τη φωτιά κανονίστε να καθαρίσετε το στύλο της ΔΕΗ έξω απο το σπίτι σας στη Μανουσου Κούνδουρου 19 απο τα Φυτα και τις κρεββατινες σας γιατι κινδυνεύετε απο ηλεκτροπληξία σε περίπτωση βροχής η απο φωτιά σε περίπτωση ζέστης .
Σε μια τέτοια περίπτωση δεν ξερω αν θα προλάβετε να εκκενώςετε το σπίτι σας σε 30-55 λεπτά ……,,,