Καλαφάτης στο EleftherosTypos.gr: «Η κυβέρνηση έδωσε εξετάσεις και απέτυχε»

15/09/18 • 10:26 | UPD 15/09/18 • 22:26

ΑΓΓΕΛΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

«Απονενοημένο διάβημα» χαρακτήρισε τον ανασχηματισμό ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης της ΝΔ και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στον κεντρικό Δήμο, Σταύρος Καλαφάτης.

«Απονενοημένο διάβημα» χαρακτήρισε τον ανασχηματισμό ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης της ΝΔ και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στον κεντρικό Δήμο, Σταύρος Καλαφάτης.

Με συνέντευξή του στο στάντ του Ελεύθερου Τύπου στην 83η ΔΕΘ εκτίμησε ότι η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ χτυπά αδύναμες κοινωνικές ομάδες και ότι η κυβέρνηση αδυνατεί να διαχειριστεί πράγματα. Έκανε λόγο για αναλγησία και κυνισμό και αναφέρθηκε στην περίφημη σύσκεψη που έγινε το βράδυ που καιγόταν το Μάτι χαρακτηρίζοντας την «τραγέλαφο» «Στη σύσκεψη ο πρωθυπουργός προσποιούνταν ότι δεν ήξερε τίποτα για νεκρούς», ανέφερε.

Αριστερά ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης της ΝΔ, Σταύρος Καλαφάτης και δεξιά ο δημοσιογράφος του Ελεύθερου Τύπου, Άγγελος Αγγελίδης

Σε ότι αφορά τη δήλωση του πρωθυπουργού να μην κοπεί η προσωπική διαφορά στις συντάξεις επειδή αφορά ανθρώπους άνω των… 70 ετών, είπε ότι ο Αλέξης Τσίπρας «έχει χάσει το έδαφος κάτω από τα πόδια του και προβαίνει σε σοκαριστικές και αποκαλυπτικές δηλώσεις».

Χαρακτήρισε «κατάπτυστη» τη συμφωνία των Πρεσπών και επανέλαβε τη στάση της ΝΔ, η οποία ζητά εκλογές «πριν επέλθει μία σχεδόν ολοκληρωτική καταστροφή». Αναρωτήθηκε αν υπάρχει αποστασία βουλευτών καθώς η κυβέρνηση διαρρέει ότι θα ψηφιστεί η συμφωνία από τη Βουλή ακόμη και δεν αν δεν ψηφίσουν οι ΑΝΕΛ.
Σε ότι αφορά την ενασχόλησή του με τον δήμο Θεσσαλονίκης, είπε ότι έλαβε την απόφαση να μην είναι και πάλι υποψήφιος και να επικεντρωθεί στην κεντρική πολιτική σκηνή και είπε ότι η κυβέρνηση ναρκοθετεί την αυτοδιοίκηση με το Σχέδιο Κλεισθένης που έχει ψηφίσει.