ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ

«Μπορούμε»: Τι θα ακούσουμε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην ομιλία του στη ΔΕΘ

15/09/18 • 14:35 | UPD 15/09/18 • 18:28

Newsroom eleftherostypos.gr

Με κεντρικό σύνθημα «Μπορούμε» και επίκεντρο έξι άξονες θα μιλήσει στο Βελλίδειο στα πλαίσια της 83ης ΔΕΘ ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Με κεντρικό σύνθημα «Μπορούμε» και επίκεντρο έξι άξονες θα μιλήσει στο Βελλίδειο στα πλαίσια της 83ης ΔΕΘ ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το βασικό μήνυμα της παρουσίας του προέδρου της Νέας Δημοκρατία στη φετινή ΔΕΘ είναι «Μπορούμε», με πηγές της Νέας Δημοκρατίας να εξηγούν ότι η Ελλάδα μπορεί και πρέπει να βγει «από μια εποχή παρακμής» και πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης και το «γαλάζιο» κόμμα έχουν το όραμα και το σχέδιο να πάνε την Ελλάδα μπροστά.

«Γιατί οι Έλληνες μπορούν να πρωταγωνιστήσουν σε μια νέα εποχή δημιουργίας» τόνιζαν χαρακτηριστικά οι εν λόγω πηγές.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Βελλίδειο ο κ. Μητσοτάκης θα κινηθεί σε έξι κεντρικούς άξονες:

  • Οικονομία
  • Θεσμοί
  • Ασφάλεια
  • Παιδεία
  • Διεθνή παρουσία της χώρας
  • Ενεργοποίηση της κοινωνίας των πολιτών

Στόχος του κ. Μητσοτάκη είναι να αναδείξει την υποκρισία και τα μικροπολιτικά παιχνίδια της κυβέρνησης σε βάρος των συνταξιούχων. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του θα αναπτύξει τις προγραμματικές θέσεις του κόμματος και αναμένεται να εκτοξεύσει πυρά κατά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και των κυβερνητικών µεθόδων.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη σηµερινή του οµιλία στο Βελλίδειο, θα επισηµάνει ότι βασικό εργαλείο υλοποίησης της πολιτικής του, ειδικά στον τοµέα της οικονοµίας, είναι η µείωση των φόρων και εισφορών, αλλά και οι µεγάλες αλλαγές στο κράτος και στην οικονοµία που άµεσα θα φέρουν επενδύσεις στη χώρα και θα κάνουν καλύτερη τη ζωή των πολιτών. Οπως αναφέρουν γαλάζιες πηγές, οι προτάσεις που θα περιγράψει είναι άµεσα εφαρµόσιµες, κοστολογηµένες και αφορούν το σύνολο των Ελλήνων.

Στη Ν∆ εκτιµούν ότι η χώρα βρίσκεται ήδη σε προεκλογική τροχιά και κορυφαία στελέχη σηµειώνουν ότι σχεδόν έτοιµα είναι και τα γαλάζια ψηφοδέλτια. Οι περιοδείες του κ. Μητσοτάκη θα συνεχιστούν σε όλη την Ελλάδα µετά τη ∆ΕΘ και οι δηµόσιες παρεµβάσεις θα πυκνώσουν.

Την ίδια στιγµή ο κοµµατικός µηχανισµός δουλεύει στο… φουλ για την ενίσχυση της επικοινωνίας µεταξύ της Πειραιώς και των πολιτών. Ιδιαίτερη έµφαση θα δώσει η Ν∆ στους νέους, τους οποίους θεωρεί και τα µεγαλύτερα θύµατα της οικονοµικής κρίσης µε την ανεργία να χτυπά κόκκινο και τους νέους να αναζητούν επαγγελµατική στέγη στο εξωτερικό.