«Τέλος τα παιχνίδια σε βάρος των συνταξιούχων»

Σήμερα στη ΔΕΘ ο Κυριάκος Μητσοτάκης – Οι θέσεις της ΝΔ για οικονομία και κράτος

15/09/18 • 08:38 | UPD 15/09/18 • 10:43

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΑΤΣΑΒΟΥ

Την υποκρισία της κυβέρνησης και τα µικροπολιτικά παιχνίδια εις βάρος των συνταξιούχων θα αναδείξει από το βήµα της ∆ΕΘ ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρόεδρος της Ν.∆. βρίσκεται από χθες το απόγευµα στη Θεσσαλονίκη και το βράδυ θα αναπτύξει τις προγραµµατικές θέσεις του κόµµατός του για την οικονοµία, τους θεσµούς, την ασφάλεια, την παιδεία, τη διεθνή παρουσία της χώρας, και την ενεργοποίηση της κοινωνίας των πολιτών.

Την υποκρισία της κυβέρνησης και τα µικροπολιτικά παιχνίδια εις βάρος των συνταξιούχων θα αναδείξει από το βήµα της ∆ΕΘ ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρόεδρος της Ν.∆. βρίσκεται από χθες το απόγευµα στη Θεσσαλονίκη και το βράδυ θα αναπτύξει τις προγραµµατικές θέσεις του κόµµατός του για την οικονοµία, τους θεσµούς, την ασφάλεια, την παιδεία, τη διεθνή παρουσία της χώρας, και την ενεργοποίηση της κοινωνίας των πολιτών.

Ο κ. Μητσοτάκης αναµένεται να εκτοξεύσει πυρά κατά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και των κυβερνητικών µεθόδων µε αιχµή το µέτρο της περικοπής των συντάξεων. Η αντίδραση της Πειραιώς ήταν έντονη χθες, όταν δηµοσίευµα του Αθηναϊκού Πρακτορείου, επικαλούµενο ευρωπαϊκές πηγές, ανέφερε ότι οι θεσµοί έχουν ενηµερώσει κόµµατα της αντιπολίτευσης πως θεωρούν βιώσιµο το ασφαλιστικό και έκαναν λόγο για ενδεχόµενο ακύρωσης του µέτρου µείωσης των συντάξεων.

«Η Νέα ∆ηµοκρατία δεν ψήφισε το µέτρο της νέας περικοπής των συντάξεων από 1ης.1.2019. Το µέτρο που δεν υπήρχε καν στο 3ο αχρείαστο Μνηµόνιο, ψηφίστηκε µε αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΑΝ.ΕΛ.» ανέφερε η ανακοίνωση της Ν.∆. υπενθυµίζοντας ότι η γαλάζια παράταξη κατέθεσε και τροπολογία προ διµήνου για να µην εφαρµοστούν οι περικοπές, την οποία η κυβέρνηση Τσίπρα – Καµµένου δυστυχώς απέρριψε»: «Τις ξεκάθαρες αυτές θέσεις της η Ν.∆. τις επανέλαβε και στη συνάντηση της Τρίτης 11.09.2018 που είχε µε τους εκπροσώπους των θεσµών, οι οποίοι δεν αποσαφήνισαν τις προθέσεις τους. Εκτοτε, καµία άλλη συνάντηση ή ενηµέρωση δεν υπήρξε στην αξιωµατική αντιπολίτευση ούτε από την κυβέρνηση ούτε από τους θεσµούς. Με αυτά τα δεδοµένα, καλούµε τη διοίκηση του ΑΠΕ να συνειδητοποιήσει ότι είναι αδιανόητο να χρησιµοποιεί το Εθνικό Πρακτορείο Ειδήσεων ως όχηµα διασποράς ψευδών ειδήσεων και να το έχει µετατρέψει σε όργανο προπαγάνδας της κυβέρνησης».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη σηµερινή του οµιλία στο Βελλίδειο, θα επισηµάνει ότι βασικό εργαλείο υλοποίησης της πολιτικής του, ειδικά στον τοµέα της οικονοµίας, είναι η µείωση των φόρων και εισφορών, αλλά και οι µεγάλες αλλαγές στο κράτος και στην οικονοµία που άµεσα θα φέρουν επενδύσεις στη χώρα και θα κάνουν καλύτερη τη ζωή των πολιτών. Οπως αναφέρουν γαλάζιες πηγές, οι προτάσεις που θα περιγράψει είναι άµεσα εφαρµόσιµες, κοστολογηµένες και αφορούν το σύνολο των Ελλήνων.

Ανοχή τέλος

«∆εν µπορεί η κυβέρνηση να συνεχίσει να παίζει µε τον καηµό, τον πόνο και τις συνθήκες ζωής των συνταξιούχων, της τρίτης ηλικίας που ο κ. Τσίπρας µας ανακοίνωσε την προηγούµενη Κυριακή ότι η επίλυση του προβλήµατος του ασφαλιστικού είναι ότι σχετικά σύντοµα οι ηλικιωµένοι άνθρωποι θα φύγουν από το µάταιο τούτο κόσµο» δήλωσε ο συντονιστής Στρατηγικού Σχεδιασµού και Επικοινωνίας της Ν.∆. Τάκης Θεοδωρικάκος (Real fm): «Είµαστε πολύ συγκεκριµένοι, η Ν.∆. ήταν και είναι ενάντια στο κόψιµο των συντάξεων. Το κόψιµο των συντάξεων το έχει υπογράψει ο κ. Τσίπρας, ο κ. Καµµένος και ολόκληρο το Υπουργικό Συµβούλιο και η κυβερνητική πλειοψηφία στο πλαίσιο του τετάρτου άτυπου Μνηµονίου, που πήγε τη χώρα ο κ. Τσίπρας µετά τα σλάλοµ και την αποτυχηµένη πολιτική που έκανε από την πρώτη ηµέρα που ήρθε στην κυβέρνηση. Υστερα από τόσο καιρό αναρωτιούνται οι Ελληνες πολίτες αν µπορούν επιτέλους να µας πουν τι κάνουν µε αυτό το θέµα; Το τεράστιο θέµα αξιοπιστίας της κυβέρνησης δεν πρόκειται να λυθεί, δεν πρόκειται να αντιµετωπιστεί».

Στη Ν.∆. εκτιµούν ότι η χώρα βρίσκεται ήδη σε προεκλογική τροχιά και κορυφαία στελέχη σηµειώνουν ότι σχεδόν έτοιµα είναι και τα γαλάζια ψηφοδέλτια. Οι περιοδείες του κ. Μητσοτάκη θα συνεχιστούν σε όλη την Ελλάδα µετά τη ∆ΕΘ και οι δηµόσιες παρεµβάσεις θα πυκνώσουν.

Την ίδια στιγµή ο κοµµατικός µηχανισµός δουλεύει στο… φουλ για την ενίσχυση της επικοινωνίας µεταξύ της Πειραιώς και των πολιτών. Ιδιαίτερη έµφαση θα δώσει η Ν.∆. στους νέους, τους οποίους θεωρεί και τα µεγαλύτερα θύµατα της οικονοµικής κρίσης µε την ανεργία να χτυπά κόκκινο και τους νέους να αναζητούν επαγγελµατική στέγη στο εξωτερικό.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου