«δεν μπορεί να είναι αλήθεια»

Το ΥΠΟΙΚ «άδειασε» το ΑΠΕ και τον… βιαστικό Τζανακόπουλο για τα περί συμφωνίας στις συντάξεις

14/09/18 • 15:15 | UPD 14/09/18 • 19:19

Newsroom eleftherostypos.gr

Μετά την αντιπολίτευση, το Reuters, την Κομισιόν και το υπουργείο οικονομικών διέψευσε το σημερινό τηλεγράφημα του ΑΠΕ-ΜΠΕ περί συμφωνίας της κυβέρνησης με τους δανειστές να καταργηθεί το μέτρο της περικοπής των συντάξεων.

Μετά την αντιπολίτευση, το Reuters, την Κομισιόν και το υπουργείο οικονομικών διέψευσε το σημερινό τηλεγράφημα του ΑΠΕ-ΜΠΕ περί συμφωνίας της κυβέρνησης με τους δανειστές να καταργηθεί το μέτρο της περικοπής των συντάξεων.

Κορυφαίος αξιωματούχος του ΥΠΟΙΚ μιλώντας σε δημοσιογράφους άδειασε το ΑΠΕ λέγοντας ότι «δεν μπορεί να είναι αλήθεια (σ.σ. το δημοσίευμα), γιατί αυτό το πράγμα (σσ η αναβολή ή όχι του μέτρου των συντάξεων) δεν αποφασίζεται εδώ στην Αθήνα σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων».

Μάλιστα με αυτή την ατάκα ο αξιωματούχος άδειασε και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Δημήτρη Τζανακόπουλο ο οποίος προφανώς χωρίς καμία ενημέρωση έσπευσε να βγάλει ανακοίνωση εναντίον της Νέας Δημοκρατίας υιοθετώντας εμμέσως πλην σαφώς  το δημοσίευμα του ΑΠΕ.

Ο κ. Τζανακόπουλος τόνισε χαρακτηριστικά ότι: «Όσο η ΝΔ θα βλέπει το ενδεχόμενο της περικοπής των συντάξεων να απομακρύνεται και το αφήγημά της περί τετάρτου Μνημονίου να καταρρέει τόσο θα βγάζει τον πραγματικό της εαυτό και θα αποκαλύπτει την βαθιά της επιθυμία να περικοπούν οι συντάξεις.

Μπροστά στην ανάγκη της να δικαιωθεί μετά από τέσσερα χρόνια καθημερινών διαψεύσεων δεν υπολογίζει τίποτα και κανέναν. Χθες, ξανά, ο κύριος Χατζηδάκης, σε εκδήλωση του Ιδρύματος Hanns Seidel, ζήτησε να μην επιδιώκει η κυβέρνηση την ανατροπή διαρθρωτικών αλλαγών, εννοώντας την ανατροπή του μέτρου για τις συντάξεις. Σήμερα πάλι της φταίει το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Αύριο θα της φταίει το κακό το ριζικό της.

Η χώρα όμως βγήκε από τα Μνημόνια. Και η ΝΔ καλά θα κάνει να το βάλει καλά στο μυαλό της αντί να επιχειρεί διαρκώς αποτυχημένα σαμποτάζ. Δεν μπορεί πια να βλάψει ούτε τη χώρα ούτε την κυβέρνηση. Μόνο τον εαυτό της».

Μετ όμως από την τοποθέτηση από το ΥΠΟΙΚ ίσως θα πρέπει να βγάλει και μία ανακοίνωση για να σχολιάσει το επίμαχο ρεπορτάζ.

Από εκεί και πέρα ως προς την πορεία της διαπραγμάτευσης αυτή την εβδομάδα ο ανώτατος αξιωματούχος ανέφερε ότι δεν  είναι κλειδωμένα τα μέτρα που θα εφαρμοστούν το 2019, τονίζοντας ότι η ελληνική πλευρά έχει βέβαια κάποια προτίμηση στα μέτρα που θα ήθελε να εφαρμοστούν αλλά όλα θα είναι σε συνάρτηση με το δημοσιονομικό χώρο που θα συμφωνηθεί.