Βούτσης: Φεβρουάριο ή Μάρτιο θα έρθει στη Βουλή η συμφωνία των Πρεσπών

13/09/18 • 13:24 | UPD 13/09/18 • 13:24

Newsroom eleftherostypos.gr

Την εκτίμηση ότι η συμφωνία των Πρεσπών θα έρθει προς ψήφιση στην ελληνική Βουλή περίπου τον Φεβρουάριο ή τον Μάρτιο εξέφρασε ο Νίκος Βούτσης.

Την εκτίμηση ότι η συμφωνία των Πρεσπών θα έρθει προς ψήφιση στην ελληνική Βουλή περίπου τον Φεβρουάριο ή τον Μάρτιο εξέφρασε ο Νίκος Βούτσης.

«Μόλις η συμφωνία περάσει τον οδικό χάρτη με τα προαπαιτούμενα και εφόσον όλα αυτά είναι κατά τη συμφωνία, θα έρθει προς ψήφιση και κύρωση στην ελληνική Βουλή. Η εκτίμησή μας είναι ότι αυτό το χρονικό όριο μπορεί να είναι τον Φεβρουάριο ή τον Μάρτιο» ανέφερε ο πρόεδρος της Βουλής.

Παράλληλα εμφανίστηκε βέβαιος ότι η συμφωνία θα επικυρωθεί, λέγοντας χαρακτηριστικά, μιλώντας στον Alpha: «Θα υπάρξει μία σαφής πλειοψηφία. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην εγκριθεί από τη Βουλή».

Αναφορικά με τη ρητορική του πρωθυπουργού των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ, ενόψει του δημοψηφίσματος, ο κ. Βούτσης σημείωσε:

«Έχει μπροστά του ένα δημοψήφισμα και πρέπει να δώσει τη δική του εκδοχή, ερμηνεία και ανάγνωση και τις δικές του επεξηγήσεις στις ευαισθησίες που υπάρχουν σε όλους τους ανθρώπους. Με αυτή την έννοια κατανοώ -προφανώς δεν συμφωνώ σε κάποιες εκφράσεις- ότι δίνει μία τέτοια μάχη. Τις τελευταίες ημέρες έχει μειώσει αυτού του τύπου την ρητορική».

Τέλος, ο Νίκος Βούτσης απέκλεισε το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών σημειώνοντας ότι «οι πρώτες εκλογές θα γίνουν στις 26 Μαΐου 2019 για τις δημοτικές, περιφερειακές και ευρωεκλογές και οι δεύτερες τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο».